avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... descindere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

descindere

o descindere a politiei se poate efectua doar cu autorizatie de perchezitie
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 05:03, 13 Septembrie 2009
"Ita lex scripta est"-"Asa prevede legea"

Intr-adevar,desi neprevazuta in codul de procedura penala ,descinderea se desfasoara ca actiune politieneasca, in conditiile excelent aratate de d-l.consilier.
Oricum in cazul relatat de user nu pare a fi vorba despre asa ceva.Cel putin,astfel cum am inteles eu actiunea era de fapt o perchezitie in legatura cu niste inscrisuri,deci in acel caz era necesara obtinerea unui mandat emis de un judecator.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Colegul Cazacioc a intuit corect ,referitor la control financiar economic,de vreme ce autorul topicului,care a postat mai multe mesaje cu subiect identic ,se refera la o activitate prevazuta de L nr 8/1996 respectiv la drepturile de autor.
cazacioc a scris:

Nici eu nu stiu exact ce doreste sa afle initiatorul discutiei.
Sigur ca nu e vorba nici de descindere nici de perchezitie.
Cred mai degraba ca e vorba de un control economic efectuat de politia economica(politia de investigare a fraudelor economice).
Politia economica desfasoara actiuni de control specifice, in baza legii de organizare si functionare a politiei, in vederea prevenirii si combaterii criminalitatii economico- financiare.
Astfel, in cadrul actelor premergatoare de verificare a unor informatii referitoare la comiterea unor infractiuni economic-financiare, politia se deplaseaza la sediul unei firme.
Actiunea asta de control in cadrul careia in temeiul lui 96-97 din Cpp se ridica in copie unele inscrisuri,nu este nici descindere nici perchezitie ci este o actiune de control economic.
Eu cred ca la o astfel de actiune s-a referit initiatorul discutiei


Este posibil sa fie asa.
In acest caz nu e vorba de politia judiciara.
In aceasta situatie drepturile conferite de lege sunt reglementate in mod diferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda de mediu, abuz sau nu? cori-cory cori-cory Buna ziua , astazi am avut un control la domicilui de la Garda de mediu pe motiv ca am cateva masini in curte si ca sunt banuit ca desfasor activitati cu ele ... (vezi toată discuția)
Descindere handsu handsu Ce anume se intelege prin descindere si practic ce inseamna ? Se poate referi la o persoana , care locuieste la alta adresa , cunoscuta, si este posibil , ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la perchezitie corporala dxm_dxm dxm_dxm Buna ziua, As dorii sa stiu si eu daca un politist are dreptul de a efectua o perchezitie corporala fara mandat. De exemplu daca fumezi un joint de marijuana, ... (vezi toată discuția)