avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura asigurare parte din casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura asigurare parte din casa parinteasca

Buna ziua,

Am dat fratelui meu ( la rugamintea parintilor) o suma de bani reprezentand partea lui din casa parinteasca in cazul decesului parintilor nostri. Avea nevoie de aceasta suma de bani pt a-si cumpara propria casa. Parintii nu vor sa imi faca act pe casa parinteasca - totul ramanand deci la nivel de intelegere verbala ( chipurile casa imi va reveni in final mie). Din pacate, dupa cum ati intuit, eu nu am nici o hartie la mana, intr-un final fratele ( sau mostenitorii lui) poate f bine sa nu mai recunoasca faptul ca a primit suma de bani in 2010. Cert este ca cerandu-i sa imi dea o hartie prin care recunoaste ajutorul meu, el refuza sa o faca de unde si temerile mele. Cel mai teama imi este ca in cazul unui deces al meu, unicul meu fiu sa nu mai poata recupera banii respectivi care provin din munca mea. Intrebarea mea este urmatoarea: pot face eu o hartie la notar in care sa atasez extrasul de cont de la vremea respectiva ( dovada ca banii au fost virati din contul meu in contul fratelui) si sa mentionez ca banii nu au reprezentat donatie ci un imprumut? O astfel de hartie va putea servi fiului meu in cazul decesului meu? Sau e absolut necesar ca fratele sa recunoasca si el in fata notarului ca a primit suma drept imprumut?

Va multimesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 11:12, 28 Februarie 2017
Parintii nu vor sa va faca acte din timpul vietii, in conditiile in care banii au fost dati la rugamintea lor..Pai si vi se pare corect? Ar trebui sa aveti o problema cu parintii, nu cu fratele.
Ce spune uitilizatorul de mai sus, nu e nici un testament. Testamentul e o dispozitie pentru cauza de moarte. (Las averea mea lui X).
In plus, atat timp cat nu aveti un act legal (de la notar sau de la instanta) nu se va scadea nimic la decesul parintilor.
Ce ați menționat în cuprinsul extrasului bancar la motivul efectuării plății?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificare notariala pentru recunoasterea contributiei financiare la amenajarea unei case romanaplumb romanaplumb Buna seara, as vrea un sfat cu privire la situatia mea: mama este proprietara casei parintesti iar in 2011 eu am dat fratelui meu o inturnare pt acest ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un contract de vânzare-cumpărare încheiat cu părinții? sora soțului meu ne-a dat în judecată pentru partea ei, deși a fost despăgubită denisa.f denisa.f Buna ziua, va scriu in speranta ca ma puteti ajuta . Sotul meu meu are o casa la tara pe numele lui  , avand contract de vanzare-cumparare fiind cumparata ... (vezi toată discuția)
Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)