avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere residenta pentru cetatean strain care are un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere residenta pentru cetatean strain care are un copil cu un cetatean roman

Buna ziua. Prietena mea este cetatean peruan si este insarcinata, eu fiind tatal copilului. Pentru moment ea nu are drept de sedere permanent in Romania. Vreau sa stiu ce se intampla dupa ce ea va naste, mentionez ca nasterea va avea loc in Romania, tinand cont ca va intra pe teritoriul romaniei dar nu poate sta mai mult de trei luni. Dupa nastere si inregistrarea copilului cu tata roman, ce se intampla cu mama, obtine automat dreptul de rezidenta sau nu? Sau trebuie sa fim si casatoriti pentru asta? Am inteles ca copilul nascut in Romania primeste automat cetatenia romana!
Cel mai recent răspuns: C.Ryan , utilizator 17:25, 9 Februarie 2018
Iti trimit mesaj in privat
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
C.Ryan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii privind dreptul de munca a unui cetatean non ue in uniunea europeana legal si casatorit in romania cu cetatean roman timismarin timismarin Buna ziua, Ma numesc Timis Marin si sunt casatarit cu o cetateana Peruana in Romania.Are permis de sedere temporala,Membru de Familie CET Roman, eliberat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate + permis de sedere + cetatenie copil gabrielaonescu gabrielaonescu Buna seara, Va scriu in legatura cu schimabarea unei carti de identitate. Sunt cetatean roman, casatorit cu cetatean sarb (am certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)