avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la spor ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la spor ?

Am o nelamurire, aprintr-o decizie angajatorul a trecut temporar intr-o functie al carei titular a plecat in concediu de maternitate si noului detinator al postului i-a acordat un spor de confidentialitate de 20 %. Dupa 6 luni, la-a trecut pe inlocuitor la locul sau de munca initial, i-a pastrat totusi in continuare sporul de confidentialitate, iar pe respectivul post a fost trecuta o alta persoana.
Dupa un am de zile , titulara postului se reintoarce din concediul de maternitate, iar angajatorul pretinde primului inlocuitor sa isi faca cerere pentru renuntarea la acest spor.
Consider ca intoarcerea titularei postului nu ar trebui sa afecteze salariul si sporul primului inlocuitor, spor care a fost mentinut un an de zile, chiar daca activitatea acestuia nu mai avea legarura cu atributiile celei plecate in concediu de maternitate.
Mentionez ca nu exista un act aditional la contractul de munca, ci doar o decizie in care se mentioneaza ca inlocuitorul este trecut inapoi la locul sau de munca , cu acelasi salariu. (un an de zile fiind-ui acordat spor)
Intrebarea mea : este legal sa se
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:05, 11 Septembrie 2009
Presupun ca instnat a considerat corecta acordarea sporului pe perioada inlocuirii in post.
Din moment ce nu mai ocupa acel post ci altul la care nu ati prevazut acordarea acestui spor, este firesc sa nu-l mai acordati.
si in acest caz??? care este temeiul legal in acordarea lui timp de 12 luni
Temeiul legal ramane hotararea judecatoreasca.
vorbiti de cele 12 luni in care nu a mai fost inlocuitor pe postul cu spor, nu?

spre deosebire de cealaata problema discutata de dvs (cand era vb de sal mai mare acordat pe stat fara act aditional), aici este vorba de un spor acordat pe stat fara a fi existat un act aditional si nic un drept la sporul acela in baza postului ocupat

Fiins spor, acordat necuvenit, nu il mai acordati pru si simplu; sansele de a primi in intsnata acest spor nu sunt deloc in favoarea angajatului aici, daca aveti un cadru legal prin care sporul respectiv se acorad doar la postul ALFA pe care angajatul nu il ocupa efectiv la acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea legala de inlocuire a titularei detasate Sorin Braileanu Sorin Braileanu Buna ziua, Va rog sa ma lamureasca cineva cu experienta in domeniu,care este calea legala de urmat, in urmatoarea situatie: - sotia mea , este angajata cu ... (vezi toată discuția)
Salariata intoarsa din concediu crestere copil handaricimarin handaricimarin as dori sa stiu daca legislatia prevede ca o societate este obligata sa primesca pe acelasi post o salariata care s-a aflat in concediu pt.crestere copil timp ... (vezi toată discuția)
Preaviz Vio5 Vio5 Sunt in CIC. In data de 9.11.2009 mi-am depus cererea pentru a reveni la serviciu, mentionand data de 11.11.2009. Angajatorul nu mi-a dat acordul pe motivul ... (vezi toată discuția)