avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă DICTATURA MILITARA...?!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

DICTATURA MILITARA...?!

Protestul magistratilor,care nu recunosc ca are toate elementele unei GREVE,ilegale de altfel,presiunea pusa de sindicate pe Guvern, care se dovedeste incapabil...,interventia MasMedia,din ce in ce mai dezinformator:),ne poate duce spre o dictatura militara prin preluarea puteri de catre Judecatori si procurori Militari ?!
O intrebare care ,pe mine personal ma framinta in ultimul timp,observind neputinta clasei politice ...din ce in ce mai slaba...:-/
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:06, 16 Septembrie 2009
Amintiti-va ca inainte de '89 se spunea democratia este asigurata de dictatura proletara .
Din '90 au inceput miscari sindicale mai mult sau mai putin organizate la inceput . S-au schimbat conduceri intregi ale intreprinderilor , directori cu baieti de gasca dintre salariati, unii neavand decat calitatea de baiat bun sau care tine la bautura. Print forta, pana la cel mai inalt nivel , s-au obtinut atunci mariri de salarii, sporuri, micsorarea nr de zile de munca saptamanal, ajutoare, etc. S-au rasturnat guverne, s-au destituit ministri, etc.
Totul prin inlocuirea dictaturii proletare cu dictatura prostimii , ceea ce ne-a dus din rau in mai rau si ne afecteaza si astazi. Si comunismul romanesc a fost diferit de cel din tarile vecine, dar si aceasta dictatura de dupa '90 ne-a diferentiat de tarile din jur , in mod negativ.
Vorbeati de sindicate...
...cea mai mare rusine...sindicatele politistilor, care sau facut de c...acolo sa vazut lipsa de coeziune si interesul fiecaruia, dorinta de a fi inm fata, nu pentru o cauza anume ci pentru propria lor imagine...
...la fel si cei din invatamint care vorbesc fiecare pe limba lor si dupa cum le sufla seful de partid.
...la fel si lupta dintre federatii si confederatiii sindicale...
...cit vor ma i rezista si cei din magistratura...sa fie ziua de marti,15.o9.2009, una fatidica pentru guvernul actual...:-/ e doar o intrebare :)
De acord cu dl.Filip,din nefericire, politistii fiind inainte o structura militara ,trebuia ca si de acolo sa sara niste persoane in "caruta" sindicatelor,dar se pare ca si aici au ajuns tot cei mai cei,din toate cele,adica" baieti" care nu mai aveau locuri prin departamente si structuri,care erau apasati de atata competenta.
Introtdeauna ,peste tot, se gasesc naivi care sa voteze unele persoane pentru mici foloase si de aici intervine..." teoria turmei"Acestia nu pot fi reprezentantii tuturor sindicalistilor,din politie.Politistii ,la fel ca orice functionari publici,trebuie reprezentati,dar parca...nu asa.
Dupa parerea mea nu avem nicio cale de iesire.
Nu sunt sceptica din fire, ba dimpotriva, optimismul meu ma face sa pot supravietui fizic si moral in acest infern de complicitati vinovate fata de un intreg popor. Dar e un optimism marunt, pe care nu l-as fi vrut asa......
......................................................
Imi pare rau s-o spun, dar atata timp cat noi, romanii, ne vom complace in a fi o populatie de mahalagii, nu vad cum vom mai iesi din acest labirint intunecos.
As vrea sa-mi spuna cineva, cu convingere, despre un locsor din societatea noastra unde bunul-simt, responsabilitatea si simtul datoriei, cultura si promovarea valorilor universal recunoscute fac legea. Eu, una, nu mai descopar niciunde asa ceva.
.....................................
Si, da, dictatura militara este posibila. Nu va uitati ca facem parte din Europa. Nu ea se va detasa de noi, ci noi ne vom detasa de Europa. Ar putea fi un simplu act scris pe hartie, se va putea face usor pentru ca nu va necesita negocieri, ci o simpla declaratie.
Din pacate, cei care au trecut prin "sistem" stiu ce usor este sa faci asta.
Sa nu ne leganam in iluzia ca ne va sari cineva in ajutor, nu,....se vor gasi tatuci care sa ne ia in brate si care nu ne vor mai scapa din mana a doua oara.

Noi in Europa, suntem paria, abia asteapta sa scape de noi, sa-si indrepte greseala pe care o regreta acum ca ne-au primit la masa lor. Uitati-va la miscarile Europei fata de noi. Gasiti ceva temeinic? Ne dau cu o mana si ne iau cu doua.

Am fost extrem de bucuroasa cand am aderat la NATO si cand am "intrat" in Europa. Nu vedeam pe-atunci ca suntem ruda saraca primita la masa bogatului care dupa ce ne-a dat de mancare ce se mai gasea pe fundul cratitii incepe sa dea semne de stanjeneala ca ne suporta in preajma.

Suntem singuri si lasati de izbeliste sa ne ridicam poalele-n cap fiecare cum stie mai bine, uitand ca prin coeziune si responsabilitate putem sa ne capatam onoarea pierduta.
Cine s-o faca?
In nicun caz o dictatura militara,strimata doamna.De foarte multi ani ne cainam,in loc de a gasi si a implementa solutii reale conforme cu realitatea pe care o traim si fara sa copiem de dragul de acopia sau pentru a face pe placul unor "mai mari"ai lumii.Am auzit despre variante de genul"tara atat de obidita de istrorie",de parca istoria se face singura.Din pacate teoria cu "acceptarea destinului",atat de paguboasa a fost mereu intarita de lipsa de reactie,de imobilitatea noastra ca neam si ca popor.Si istoria reala o poate demonstra.Mie,nu imi plac,vorbele mari ,izvorate din demagogie patriotarda,atat de des intalnita si atat de des preluata de unii dintre noi.Pe de alta parte,nu cred ca poporul roman a facut tot ce era de facut ,iar dictatura militara ar fi ultima solutie in devenirea Romaniei,in schimbarea mentalitatii atat de paguboase a unora dintre noi.
Stimata doamna,a fost vot uninominal,asa cum a fost el,da ? Si noi pe cine am ales ? Puteam face alegeri mai bune ? Eu,cred ,ca da.
Pentru prima data in perioada postdecembrista am fost mandru de un" inceput de actiune sindicala",cand profesorii au spus ca nu sunt de acord cu primirea politicienilor la deschiderea anului scolar.Stiti ce s-a intamplat ? Acestia,pe care i-am ales noi,au avut tupeul sa se duca totusi si sa rosteasca aceleasi minicuni.Stiti care sunt vinovatii ? Cei care i-au primit,lipsa de fermitate a acestora
De nu stiu cati ani votul este platiti cu malai,ulei,zahar , telefoane mobile etc.
Sunt de vina cei care dau ? Nu,doamna,de vina sunt cei care primesc,chiar daca unuii au reale probleme.Pai,tocmai acestea se speculeaza de acei pseudo-politicieni,problemele.Demnitate cu burta goala,o sa imi replicati.Nu doamna,demnitate nationala.
Sunt multe,foarte multe probleme ,de care toti,incepand cu mine,suntem vinovati,dar rezolvarea problemelor reale nu rezida in ingradirea libertatilor ,astfel cum impune o dictatura militara.
In al doilea rand,mergand,prin absurd, pe "scenariul" dvs., pentru a se realiza o dictatura militara,ai nevoie de o armata,de un corp de generali si ofiteri superiori capabili conduca o tara cu "mana de fier"
Dvs.,stiti care pot fi acestia ? Eu,nu.
Ii puteti indica dvs. ?
Doamna pentru a iesi din acest colaps,avem nevoie de un singur lucru si nu spus sau facut in mod demagogic,ca pana cum.
Avem nevoie de demnitate nationala reala.
N.B.
Fata de cele mentionate mai sus statusul meu este mai actual ca oricand.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 32/2009 - iccj dmh dmh -as vrea sa stiu daca vi se pare corect ca niste cetateni romani, Martori ai lui Iehova, care pe vremea dictaturii au refuzat serviciul militar din motive de ... (vezi toată discuția)