avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă DICTATURA MILITARA...?!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

DICTATURA MILITARA...?!

Protestul magistratilor,care nu recunosc ca are toate elementele unei GREVE,ilegale de altfel,presiunea pusa de sindicate pe Guvern, care se dovedeste incapabil...,interventia MasMedia,din ce in ce mai dezinformator:),ne poate duce spre o dictatura militara prin preluarea puteri de catre Judecatori si procurori Militari ?!
O intrebare care ,pe mine personal ma framinta in ultimul timp,observind neputinta clasei politice ...din ce in ce mai slaba...:-/
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:06, 16 Septembrie 2009
S-a inteles cumva ca sustin o dictatura militara? Atunci trebuie sa spun raspicat ca NU. Am spus doar ca e foarte posibil. Nu vreau cu tot dinadinsul si in mod masochist sa spun despre poporul din care fac parte ca i se poate intampla orice, dar am spus ca pentru oameni care stiu sa organizeze o debandada este foarte usor sa o si implementeze intrucat suntem o populatie a exceselor, fie ne entuziasmam fara masura, fie cadem intr-o pleosteala vecina cu inconstienta.
Si intre aceste doua ipostaze se plimba mandri politicienii nostrii, sefii sindicatelor, guvernantii, parlamentarii, magistratii - asta ca sa enumar categoriile care "fac legea" in tara noastra (si de fapt oriunde), iar noi fie ii pupam si-i luam in brate, fie stam si ne uitam tamp la cum ne schimba ei viata, fara sa ne intrebe in mod real daca vrem sau nu ceva pe lumea asta.

Si da, sunt de vina cei care dau zaharul, malaiul, telefoane, pixuri si ce mai dau ei acolo. Sunt vinovati pentru ca ei stiu ce fac, pentru ca profita de ....cum sa-i zic?....saracie?.....lacomie la orice rahatel?...nu stiu...ziceti-i cum vreti daca ati inteles ce vreau sa spun, a omului de pe strada, din piete, din cartiere. Ei sunt de vina pentru ca nu vor sa instruiasca cu adevarat omul simplu, ii zapaceste sistemul de invatamant al copiilor lui care nu mai stiu incotro se indreapta, le da liber la facultati si universitati carora mai tarziu le gaseste nod in papura si le inchide, lasand debusolati zeci de mii de oameni, il zapaceste intr-un sistem medical ca un labirint din care scapa bietul om numai pe masa de la morga, il zapaceste intr-un malaxor al legilor din care iese precum Tom lovit in cap cu tigaia de Jerry.
Si dupa ce l-a zapacit bine pe el omul simplu si pe familia lui vine si-i da o acadea drept rasplata ca a fost cuminte. Si bietul om, zapacit de atatea schimbari in viata lui, zapacit sa-si faca o paine s-o puna pe masa, ia acadeaua...si se bucura ca a fost bagat in seama.

Din pacate nu va pot spune mai multe, dar da, este posibil....este posibil orice. Ganditi-va numai la un singur lucru. Atunci cand lucruri grave intamplate, nu imaginate, in care mor mii de oameni nu sunt elucidate, nu sunt lamurite....mereu in spatele acestor nelamuriri sta o dictatura care nu lasa sa iasa la iveala ceea ce ea nu vrea, ci numai acele informatii cu care poate manipula o multime zapacita si plictisita.. Aici i s-a spus militara....putem sa o numim oricum, daca o mana de oameni stiu sa-si manuiasca puterea cu care au fost investiti, da, e posibil....si mai mult decat atat....sa ne creeze si iluzia ca traim in democratie.

Eu am trait si m-am format in perioada stalinista si comunista. I-am apucat pe toti.
Stiu ce inseamna dictatura, fara sa am certitudini sau sa ma compar cu cei care au suferit cu adevarat teroarea, nu mai vreau sa traiesc nici eu, nici copiii mei asa ceva.

Dar ceea ce se intampla acum este mai rau decat o dictatura. Nici macar nu stim a cui e, dar o resimtim peste tot. Suferim peste tot de mici sau mai mari dictaturi. Te duci pe strada dai de dictatura soferilor, te duci in hipermarket dai de dictatura comerciantilor, te duci in piata dai de dictatura intermediarilor, te duci in "cartiere" dai de dictatura baietilor de la blocuri, intri in blocul tau dai de dictatura administratorului, intri in casa dai de dictatura tv-ului s.a.m.d.....suntem bombardati cu dictaturi peste tot. Pana si pepenii au dictatura lor, ca nu poti sa treci la colt de strada decat sarind printre ei.
Si acum....colac peste pupaza, de parca nu ne-ar fi de-ajuns ce-avuseram tot anul asta avem parte si de dictatura grevelor si a "protestelor".

Si Europa, ca o domnisoara imbracata in rochita de dantela si pantofiori de lac ne intinde un degetel sa ne scoata din nisipurile miscatoare in care riscam sa ne sufocam.
Asta am spus si sper sa fiu bine inteleasa, nu de alta dar n-as vrea ca fiului meu, daca intamplator ar intra pe acest site, sa-i fie rusine cu mine.
Nu,doamna,nu vreti dictatura,dar(cu respect)vedeti peste tot dictaturi-a administratorului,comerciantilor etc.Nu,doamna, sunteti extraordinar de obosita de o viata ,pe care o sperati mai buna,de atatea sperante desarte,de existenta imposturii in locul valorii,de lipsa de valori si de cultivarea nonvalorii si rdicarea acesteia pe cea mai inalta culme de adulatie,de masele de oameni,aflate intr-o miscare browniana perfecta,de multe altele.
Totusi de aici si pana"la se poate orice",este cale lunga.
Da,putem invinge problemele existente,vicisitudinile,pe care de multe ori ni le-am creat si "aranjat"bine,macar pentru un singur motiv;frica salasluieste in noi,exact acea frica pentru ziua de maine,cea care"macina" si sufletul dvs..
In rest,aveti tot respectul si toata consideratia mea
Asa par a fi? Extraordinar de obosita si infricosata? :stunned:
Ca orice om normal, am temeri, dar nu de natura sa faca sa nu mai umblu pe strada sau sa intru in magazine....
Cat despre oboseala..... atata timp cat imi fixez tinte de atins, nu se pune problema.
Ziua de maine ...pentru mine este o provocare, nu o moara care-mi macina sufletul. Cand ai familie si iti propui sa fii catalizatorul care sa-i tina stransi pe toti membrii ei in telurile propuse, n-ai a te infricosa existential, zi de zi.
Numa' ca observ si constat ce vad si mi se intampla mie si alor mei, precum si cunoscutilor, in rest.... sa ne vedem de viata noastra si sa avem grija de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 32/2009 - iccj dmh dmh -as vrea sa stiu daca vi se pare corect ca niste cetateni romani, Martori ai lui Iehova, care pe vremea dictaturii au refuzat serviciul militar din motive de ... (vezi toată discuția)