Mi-am achizitionat de curand un apartament in care vreau sa-mi montez o centrala termica din mai multe motive: in iarna asteptam un copil, facturile marite, eliminarea riscului de a ramane fara caldura si apa calda in mijlocul iernii. Problema care o intampin este urmatoarea: am completat cererile catre asociatia de locatari (cu semnaturile a peste 80% din locatari) dar administratorul acesteia refuza sa-mi semneze deoarece un singur locatar de pe scara se opune. Furnizorul de energie termica nu-mi accepta cererea deoarece nu este semnata si stampilata de reprezentantul asociatiei de proprietari. Mentionez ca peste 50% din locatarii blocului au montata centrala deja pentru care au primit aprobare din partea administratorului... Ce ma sfatuiti sa fac? Ce risc in cazul unei debransari ilegale? Pe langa amenda voi fi obligat sa ma rebransez sau doar sa ma pun in legalitate?
@edx
:)) nici nu stiti ce zace-n unii administratori !!!!! Presedintele o fi vreun pampalau sau vreunul care n-are timp nici sa doarma...o fi chiar marioneta, dar ADMINISTRATORUL este tartorul blocului...:)) El face si desface acolo. Ehei!!!!
Va multumesc mult pentru sfaturi! Oricum ma debransez, legal sau nu, deja am actionat in judecata asociatia si cred ca voi face o plangere penala administratorului... Cred ca daca ma voi debransa ilegal nu voi fi scos de la plata caldurii si a apei calde, dar nu voi plati decat in momentul in care va iesi hotararea judecatoreasca, si aceasta le va da lor dreptate, in caz contrar...nu le platesc. Cred ca ar fi o varianta.
Da, e o varianta, daca sunteti pus pe rele....!!!!! :)
Chestia cu plangerea penala impotriva administratorului imi place cel mai mult!!
................
Ati facut deja o actiune de chemare in judecata a asociatiei?
................
Totusi ma gandeam ca o actiune mai pasnica si mai subversiva v-ar fi scutit de enervari ulterioare.....
Sa ne mai dati si noua de stire ce s-a mai intamplat. :)
Foarte plina de adevaruri expunerea distinsei elga ,dar care ,nu doreste sa deconspire chiar toate,itele intre pampamarioneta,tartor si contribuabili de rand...
marioos,
incercati daca tot va jucati cu focul cu asociatia,sa intreprindeti totul ,sau macar sa imbracati intr-o forma legala actiunile dvs,pentru a indeparta eventuale riposte din partea asociatei
Pentru debransare de la sistemul centralizat ,va sfatuiesc sa depuneti la regia in drept ,solicitare de debransare,care va scuteste de posibile amenzi
Daca ati actionat deja in instanta aveti consilierea avocatului de acum incolo. Oricum administratorul nu ii puteti face nimic deoarece nu este responsabilitatea lui sa va dea acordul ci a presedintelui. Daca acesta nu este in stare sa isi controleze angajatul atunci sa raspunda pentru asta.
Debransare toamna-iarna
vsu
Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)