avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi parintesti

Buna ziua.am si eu o problema...am un copil in varsta de 7 luni...mama copilului imi interzice sa mai am contact cu el...el fiind la mama lui.pers cu care am un copil vrea sa ma decada din drepturi pt k eu am facut niste amenintari mai demult motivul fiind la fel ca nu ma lasa sa-l vad.de cate ori ajung la poarta sa vad baiatul cheama politia...ea imi spune ca am interdictie sa ma mai apropii de ei.chiar daca ii aduc ceva copilului nu primeste nimic din partea mea.va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac ca sa vad copilul si sa nu ma decada din drepturi pt niste prostii.va multumesc
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 11:30, 6 Martie 2017

1.Sa inteleg ca sfatuiti userul ca din punct de vedere legal sa nu ceara autoritate parinteasca comuna?
sa astepte 3-4 luni sa vada daca se pogoara mila mamei asupra lui?
2. Dupa 3-4 luni ce ar trebui sa faca?

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2017
gi-jane2, moderator
ce legatura are autoritatea parinteasca comuna cu programul de vizitare?
gi-jane2, moderator

1. autoritatea parinteasca comuna nu are nici cea mai mica legatura cu programul de vizitare, deci dnul poate linistit cere aut par comuna, fie prin acord notarial, fie prin proces, nu mai retin amanuntele, fara ca asta sa insemne sa ia sugarul la el la domiciliu.
2. program de vizitare dnul poate solicita acum sau peste 3-4 luni, copiii n-au amintiri la 11 luni,
gi-jane2, moderator
D-le Mario, aveţi interdictie în mod oficial, adică mama copilului a obţinut ordin de protecţie? Dacă DA, atunci cu siguranţă veţi avea probleme în obţinerea autorităţii părinteşti comune şi în obţinerea unui program de relaţii personale cu luarea minorului la domiciliul Dvs.
Dacă Poliţia a constatat violenţa, atunci când aţi fost să vizitaţi minorul, aveţi iar o problemă.
Dacă însă mama ascunde copilul de dvs. fără motiv, va avea ea probleme.Puteţi cere program de relaţii cu minorul , prin instanţă şi instanţa va stabili un program în funcţie de interesul superior al copilului.

gi-jane2, moderator

1. autoritatea parinteasca comuna nu are nici cea mai mica legatura cu programul de vizitare, deci dnul poate linistit cere aut par comuna, fie prin acord notarial, fie prin proces, nu mai retin amanuntele, fara ca asta sa insemne sa ia sugarul la el la domiciliu.

Pai daca cere autoritate parinteasca comuna fie prin notariat sau proces, nu inseamna ca pica varianta de sapca in mana si oute proaspete propusa de dumneavoastra?

2. program de vizitare dnul poate solicita acum sau peste 3-4 luni, copiii n-au amintiri la 11 luni, asa ca poate astepta pana la gasirea ocupatiei de procesoman pana la varsta 11 luni a copilului.

Nu, copilul de 11 luni e fix ca noptiera de langa pat, nu are amintiri sau emotii. de fapt il poti folosi daca e nevoie sa bati un cui. Singura problema ar fi ca una este daca la 11 luni iese afara cu o figura familiara si alta este daca la 11 luni e luat brusc in brate de un strain. Vorbim despre confortul psihic al copilului, ca de el ne intereseaza,nu?
Deci, daca la cele 11 luni ale copilului userul nu are succes, il sfatuiti sa faca ce anume?

gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pe data de 18 sotia mea a plecat de acasă la părinții ... Sebi Iași Sebi Iași Bună ziua, pe data de 18 sotia mea a plecat de acasă la părinții ei, menționez că suntem căsătoriți de o lună și nimic nu mi-ar fi trecut prin cap ... (vezi toată discuția)