pneagu a scris:
Corect, onorariul, dar restul...., sa fim seriosi, eu zic ca nu merita. Soarta lui este pecetluita. Sustin ideea lui AngiF.
In litigiile de munca privind contestarea concedierii nu exista nicio cheltuiala inafara de onorariul avocatului. Nu se face nicio expertiza, deci nu se plateste nici onorariu expert. De ce induceti omul in eroare aiurea?? Care "restul" ????
Pt. distinsul coleg Freelis. Va pot pune la dispozitie o lista intreaga de dosare in litigii de munca incepute in 2007 si care sunt si astazi in faza de fond. Vorbesc nu doar de TMB ci si de alte Sectii de Munca din tara. "Judecarea cu precadere" inseamna un minim de 2 luni intre termene. Alea 15 zile legale sunt poveste. Si cand te trezesti ca nu se citeaza partile din varii motive - lipsa timbre, hartie, greva etc. - si daca mai pui la socoteala si vacantele (3 sapt in iarna si 2 luni jumate in vara), se ajunge la cei 2 ani in fond. Va dau un exemplu mai recent: litigiu contestatie concediere: inregistrat actiunea pe 12 martie. Primul termen 29 mai. La primul termen, lipsa de procedura, citatii neemise pe motiv de lipsa rechizite. Urmatorul termen: 7 octombrie. Adica deja sunt 7 luni si nici macar nu s-a comunicat actiunea paratului.... Si mai am exemple. Nu o spun cu bucurie, este foarte grav ce se intampla. Dar cred ca trebuie sa informam clientii corect, sa stie la ce se asteapta.
Singurii care pot castiga ceva din durata excesiva a proceselor sunt chiar cei care au litigii pe concediere, pentru ca vor primi salariile pe toata durata procesului... asta ar fi micul avantaj. Normal ca trebuie sa lucreze insa in astia 2 ani in alta parte ca sa aiba cu ce trai. Asta ar fi dezavantajul. Dar sa renunti la un drept si la niste bani doar pentru ca dureaza mult, mai ales ca durata asta e in avantajul tau, mi se pare o prostie.
Divort de 2 ani si 11 luni doar fondul vi se pare incredibil? E un dosar la Giurgiu. 7 termene nu s-au trimis citatii, de fiecare data cu scuzele instantei ca nu sunt bani...
Pe 10 sept. a fost primul termen in apel. Fiind protest, s-a dat termen din burta, nici macar nu stiu cand o sa fie, ni s-a spus ca vom primi citatii ! Cand va avea instanta bani, probabil.....A venit clienta la mine sa ma intrebe cand se termina. I-am spus ca probabil hotararea irevocabila o va avea prin decembrie 2011- ian 2012. Dupa care putem trece la judecarea partajului, care s-a disjuns si s-a suspendat...!!!
Am incurajat-o spunandu-i ca pana atunci intra in vigoare noul cod si se va putea bucura de .. concubinaj cu acte in regula... ..
Repet, e trist.. dar e adevarat.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin