Art. 83 alin. (3) pct. e) HG 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 210 din 25 martie 2011, prev:
Cererea prevazuta la alin. (1) este insotita de urmatoarele acte, in original sau copie certificata pentru conformitate cu originalul: e) documentul care sa ateste data ivirii invaliditatii, dupa caz.
Este vb de Art. 83 alin (1) cererea pentru expertizarea medicala a capacitatii de munca
La ce situatie se refera documentul care sa ateste data ivirii invaliditatii ??
Am vazut! Dar nu vad de ce ar fi asa... ar trebui sa se poata include si cazul bolilor obisnuite. De ce doar pt AM?
Imi pare o omisiune a legii, pt care nu exista nicio justificare.
Chiar si in cazul asta, daca Casa de Pensii nu poate sa dispuna recunoasterea vechimii la cerere... totusi instanta cred ca o poate obliga!?
buna ,eu inteleg astfel acel articol 83 , el se refera doar la ce documente trebuie depuse la comisie pentru a obtine decizia de invalidiate , se specifiac ca acele documente care atesta invalidiatea sunt si acolo sunt enumerate 4 liniute care se specifica ce trebuie depus la dosar , doar ca ivirea invalidiati cu acte cum mai spuneam si mai sus este data in care medicul expert al capacitati de munca elibereaza decizia de invalidiate doar din acea zi veti putea fi pensionat de invaliditate si nu din ziua in care ati fost diagnosticat de un medic ca suferint de o boala , multa sanatate
Legea trebuie respectata asa cum este gandita de legiuitor, nu cum am dori/ ne-ar conveni fiecaruia dintre noi. Orice instanta de judecata cand se pronunta are in vedere numai prevederile legale. Cand exista interpretari diferite, avocatii au in vedere cai legale prin care se poate apela la instante superioare.