Administratorul functioneaza de peste 40 ani ca "sef de bloc" nerespectand legea (adica nu se subordoneaza unui presedinte de bloc, ci el angajeaza si da afara dupa bunul plac diverse persoane din bloc pe post de presedinte, fara a exista AG sau instiintari de vreun fel). A pus lacat la subsol si daca exista o avarie, trebuie sa te rogi de ea sa-ti dea voie sa opresti apa pentru a o remedia. Uscatoria este folosita in interes propriu
Cheie pentru iesirea din spatele blocului au doar anumite persoane agreate de ea. Foloseste stampila asociatiei pe biletele de somatie gen: "dati citirea repartitoarelor" pe care le lipeste cu scoci de usa apartamentului, desi exista cutii postale si avizier. Nu raspunde solicitarilor de a arata cum a luat hotarari pentru contractarea diferitelor firme, nu prezinta activul si pasivul, nu are PVuri ale comitetului executiv, practic incaseaza doar banii proprietarilor si-i administreaza dupa bunul plac, fara a da socoteala nimanui pentru asta, iar daca este intrebata, se eschiveaza incepand sa tipe in legatura cu alte situatii. Am solicitat controlul primariei si i s-a dat termen de 60 zile pentru inlocuirea din functie. Precizez ca este bloc cu 4 etaje, 2 scari, 20 apartamente si nimeni nu se implica, pentru ca d-na administrator merge la usa fiecaruia si povesteste ce crede de cuvinta... in continuare isi vede de treaba, am actionat in judecata Asociatia cu "dreptul de a face" dar se pare ca nu sunt sanse nici asa sa o demitem din functie. Ne rade in nas si ne spune ca merge cu taxiul pe banii nostrii. Exista o alta metoda sau vreo alta lege prin care sa eliminam un astfel de administrator abuziv?
Multumesc, cu respect, Mihalcea Andra
Doamna, eu stiu ca, "instanta poate tine cont, in masura de 50/50% de relevanta inregistrarilor audio"... dar pana la instanta, se pare ca trebuie sa fie anchetat cazul de Politia Economica, - care nu cred ca isi poate permite sa ignore probele evidente - in colaborare cu Procuratura, care, se stie, si ea isi bazeaza foarte multe cazuri pe inregistrari ambientale!.. Refuzul luarii in considerare a probelor e foarte grav, si poate conduce la pasii prevazuti de Lege, si pe care vi-i poate spune orice avocat onest si realmente competent.
Dar a lasa asemenea specimene sa continue o asemenea activitate, este de neconceput!
Apelati la presa scrisa, la tv, si nu se poate ca si atunci, cei de mai sus sa nu isi faca datoria, pentru ca si ei au sefi, in fata carora raspund, si mai au si Servicii de control intern.
Neanchetarea corecta, in dauna societatii si in dispretul Legii, se poate incadra la "neglijenta in serviciu, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului"..
Greu de crezut ca niste sefi de Politie si din Procuratura sa riste penalizari, suspiciuni de onestitate si verticalitate si deontologie profesionala si actionari in instanta, pentru o asemenea administratoare!
Faceti inca niste eforturi si incercati sa convingeti si alti proprietari, sa va constituiti intr-un grup serios, puternic si foarte determinat, care sa castige, si altii ca ea sa tremure si sa plece singuri, decat sa mai abuzeze!
Si din cate cunosc, se raspunde inca 3 sau 5 ani, dupa parasirea functiei, pentru ceea ce ai facut si mai ales Abuzat, si sfidat Legea!
In afara de cazul din vecini, care a fost dat jos prin instanta dupa 20 de ani, fiind prins cu ocaua mica, mai am ceva in memoria legata de dreptate!
O pensionara, avea o palma de pamant, acolo, iar in fundul curtii ii curgea un paraias.. nu mai tin minte exact, dar parca un vecin i-a abtut cursul, sau ceva de gen, si i-a produs pagube.. Ei bine, batrana a ajuns in instanta si s-a judecat 15 ani pana a castigat !!!...
De aceea, nici dvs nu trebuie sa cedati, ci sa continuati, si sa apelati la toate posibilitatile legale, ca sa dovediti abuzurile efectuate atatia ani!
Altfel, ea se va lauda in continuare si toti pierdem!
Va tin pumnii, si oricand aveti nevoie, postati aici, si am sa va ajut cu orice pot! Am vazut si vad mereu prea multe mizerii si incalcari ale Legii, de catre tot felul de persoane de cea mai joasa speta, dar care au ajutoare si complici, stimulati tocmai din fonduri ilegal obtinute, si care isi bat joc de noi toti!
@sresata
Incercati sa faceti solicitare oficiala catre cenzor sa vi se comunice aspectele pentru care serviciul din primarie a solicitat demiterea
Pentru atestarea concreta a situatiei financiar economice aveti posibilitatea sa contractati in nume personal expert contabil acreditatat CECCAR caresa execute expertiza financiar contabila care sa aiba drept obiective aspectele care va intereseaza pe dv
Conditionat de concluziile raportului de expertiza contabila,coroborat cu raspunsul serviciului din primarie eventual puteti formula plangere penala impotriva administratorului
Nu inseamna ca daca majoritatea sunt in etate,nu cunosc legea sa acceptati sa fiti prejudiciati financiar
Felicitari pentru implicare, Andra!
Asociaza-te cu cativa din bloc sau preia functia de Presedinte.
Explica-i cenzorului ca va fi tras la raspundere pentru ceea ce semneaza.
Cu primaria e greu! Dar trimite reclamatii in continuare.
Ultima noutate: s-a dat termenul de infatisare in instanta pentru aprilie si d-na administrator care pana de curand nu recunostea nimic, a afisat la avizier o hartiuta scrisa cu greseli de ortografie si cu 3 stampile in care-i anunta pe locatari ca Asociatia este data in judecata de mine si ca este necesar sa angajeze un avocat. Drept pentru care toti locatarii vor plati onorariul avocatului, care va fi atasat cumva intretinerii din luna martie... Ma intreb daca are dreptul sa faca asta sau este un alt abuz in serviciu.
Administratorul nu reprezinta asociatia in instanta ci comitetul executiv prin presedinte.
Nu este necesar angajarea unui avocat daca au probe pe care sa le administreze in instanta.