avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli intretinere

Am o nelamurire.sunt chirias de ceva luni si in primele 3 luni nu am dus apometrele etc, doar din luna a patra .Mai tarziu am vazut cheltuielile la intretinere f mari.administratora s-a justificat ca suma reprez. cheltuielile restante recalculate cand nu s-a adus apometrele si din lunile in care Eu nu eram chirias. Ce pot face din punct de vedere legal sa nu achit ceva ce nu am consumat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 04:27, 27 Martie 2017
Din ce stiu eu, Baza de calcul trebuie afisata, tocmai pentru ca se fac multe "erori de calcul" si este stipulata in adaugirile si completarile la Legea 230/2007, aparute in ultimii 3 ani parca.. cautati pe net!
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2017
Psihosex, utilizator
Legea nr. 17/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari:
Articol unic. -
Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. După articolul 48 se introduce un nou articol, articolul 48.1, cu următorul cuprins:
Art. 48.1. -
Asociația de proprietari, prin grija președintelui asociației, va afișa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conține și va arăta explicit toate costurile și sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul și de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari."

2. La articolul 56 alineatul (1), după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:
g) neîndeplinirea atribuțiilor prevăzute la art. 48.1.
3. La articolul 56 alineatul (2), litera a) se modifică și va avea următorul cuprins:
a) faptele prevăzute la lit. a), b), c) și g) se sancționează cu amendă de la 500 lei la 3.000 lei;

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2017
elga50, moderator
vedeti in aceste luni in care nu ati dus citirile la asociatie ce anume ati platit...sunt sigur ca printre cheltuielile lunare o parte o reprezinta si un consum de apa...solicitati asociatiei sa va prezinte detalii despre sumele lunare care v-au fost solicitate la plata.
Multumesc mult ptr raspunsuri,desi nu am mai intrat pe aici sa revin cu informatii. Lucrurile nu stau chiar asa de bine nici la ora actuala. As vrea daca nu cer prea mult sa ma mai ajutati si cu alte informatii. Lunile trec si suma devine tot mai mare desi eu platesc ceea ce am consumat. Vreau sa mentionez ca nu am contract de Inchiriere cu proprietarul,daca plec si il las cu problemele lui, patesc ceva?
Administratora m-a anuntat verbal ca am la dispozitie 30 de zile de platit din momentul afisarii la avizier desi eu vad ca nu e asa. Un ex. concret este urmatorul: am fost la cotineata ei de sub scara unde are ea scaunul si masa,locul de munca adica, sa o intreb cand afiseaza pe Luna Feb.Mi-a spus ca pe 15 Martie iar pe 20 Inca nu era afisat. Pe 21 a aparut cu inscrisul datei de 15.03. data afisarii.termen de plata pana pe 4.04. cum se poate asa ceva? Am platit pana acum pana in 30 de zile si nu mi-a scazut debitul uneori.aparea pe urmat. luna plus penalitati.Concret va rog, ca nu mai am putetea sa ma cert cu ea, pot sa fac ceva pe cale legala daca nu am contract de Inchiriere? O plangere la tribunal ,poate, nu stiu.

Alte discuții în legătură

10 zile termen de plata? wasd123 wasd123 As dori sa va intreb, daca asociatiile de bloc au si acestea de respectat o legislatie? Daca da, atunci, exista un termen de plata al intretinerii, pe ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)
Plata întreținere prin bancă nerecunoscută de asociație. cum pot rezolv această situație? gliscaia gliscaia De cca. 3 ani platesc cheltuielile de intretinere prin transfer bancar, cu nr, de dispozitie de plata , valoarea sumei platite etc. Am comunicat in scris si ... (vezi toată discuția)