avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Telefon spionat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Telefon spionat

Bănuind ca soția ma înşeală i-am instalat un program de înregistrare și urmărire pe telefon ( factura de telefon este pe soacra cu toate celelalte servicii internet, televiziune, și locuim toti împreună).
Intr-o luna jumătate bănuielile s-au confirmat, ea înșelandu-ma cu un coleg de serviciu de al ei.
Inițial nu a recunoscut dar după ce am pus inregistrarea a recunoscut.
Înregistrarea a ascultat-o și soacră-mea dar doar începutul discuției dintre cei doi.
Acum ma amenință cu plângere penală ca eu vreau divorț și vreau și custodia copilului minor.
Care sunt repercursiunile asupra mea?
Da, plângerea penala nu are legătură cu divorțul.

Cat privește infractiunea este ceva relativ.
Problema este sa nu rezulte mai multe infracțiuni în afara de cea prevazuta de art 302CP.
După părerea mea exista șanse sa scape de răspunderea penala.
Da, ea doreste sa-mi facă plângere penala ca i-am ascultat telefonul?
Și intre soți e ilegal? Eu nu am nici un drept legitim ?
Mulțumesc de ajutor,
Se poate sa fiti un pic mai explicit în privința infracțiunilor săvârșite de mine?
Va mulțumesc anticipat
Eu am ascultat telefonul cat încă nu aveam depus divorțul ( încă nu e pronunțat nimic,e termenul de gândire, momentan e de comun acord ).
Poate sa facă ceva după divorț în privința plângerii penale?
Plangerea de violare corespondenta, asa cum vi s-a aratat mai sus, trebuie depusa in maxim 3 luni decand persoana vatamata a constatat fapta ( de cand a aflat de spionajul respectiv). Depasirea termenului de 3 luni duce automat la respingerea plangerii (clasare) fara nicio investigatie.

Alte discuții în legătură

Interceptarea convorbirilor telefonice Dahrma Dahrma As dori sa stiu daca o persoana care nu este autorizata ,poate fi pedepsita pentru interceptarea convorbirilor telefonice cu aparatura cumparata de pe net...si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Inregistrare ambientala adrianpaul169 adrianpaul169 buna-seara,as vrea sa aflu daca o inregistrare ambientala facuta de un individ oarecare cu telefonul este legala;adica daca 2 indivizi stau la povesti si unul ... (vezi toată discuția)