avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Telefon spionat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Telefon spionat

Bănuind ca soția ma înşeală i-am instalat un program de înregistrare și urmărire pe telefon ( factura de telefon este pe soacra cu toate celelalte servicii internet, televiziune, și locuim toti împreună).
Intr-o luna jumătate bănuielile s-au confirmat, ea înșelandu-ma cu un coleg de serviciu de al ei.
Inițial nu a recunoscut dar după ce am pus inregistrarea a recunoscut.
Înregistrarea a ascultat-o și soacră-mea dar doar începutul discuției dintre cei doi.
Acum ma amenință cu plângere penală ca eu vreau divorț și vreau și custodia copilului minor.
Care sunt repercursiunile asupra mea?
gi-jane2 a scris:

.... si nici nu e legata de termenul de 3 luni pt depunerea plangerii....

Plangerea are caracteristicile "plangerii prealabile".
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
asaofi, utilizator
Aveti si un argument ?
Daca va uitati la acel articol, numai pt punctul 1, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila..
ok. Daca userul va pati acest lucru, si se va lasa cu rechizitoriu, o sa-l invat sa ceara o exceptie de neconstitutionalitate ptr alinierea violarii corespondentei electronice la cea prin posta.
Cu emailul poate reusiti, dar cu telefonul ascultat ... nu mai e asa de simplu.
Mulțumesc tuturor ptr. sfaturi. Și eu doresc un divorț rapid și de comun acord, având custodie comuna. Dar....
,,D-na " este foarte nervoasa ca am prins-o și se lauda peste tot ca ma aranjează, ma lasă fără serviciu și ma ,,trimite la puscarie" chiar ca,,ii sta în cap sa ma omoare, se gândește și la asta" (astea sunt cuvintele ei)
Îmi cer scuze ca insist pe aceasta temă . Sunt foarte debusolat.
Ce alte infracțiuni ar mai fi conexe la aceasta?
Exista un termen de depunerea plângerii?

Alte discuții în legătură

Interceptarea convorbirilor telefonice Dahrma Dahrma As dori sa stiu daca o persoana care nu este autorizata ,poate fi pedepsita pentru interceptarea convorbirilor telefonice cu aparatura cumparata de pe net...si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Inregistrare ambientala adrianpaul169 adrianpaul169 buna-seara,as vrea sa aflu daca o inregistrare ambientala facuta de un individ oarecare cu telefonul este legala;adica daca 2 indivizi stau la povesti si unul ... (vezi toată discuția)