avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Telefon spionat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Telefon spionat

Bănuind ca soția ma înşeală i-am instalat un program de înregistrare și urmărire pe telefon ( factura de telefon este pe soacra cu toate celelalte servicii internet, televiziune, și locuim toti împreună).
Intr-o luna jumătate bănuielile s-au confirmat, ea înșelandu-ma cu un coleg de serviciu de al ei.
Inițial nu a recunoscut dar după ce am pus inregistrarea a recunoscut.
Înregistrarea a ascultat-o și soacră-mea dar doar începutul discuției dintre cei doi.
Acum ma amenință cu plângere penală ca eu vreau divorț și vreau și custodia copilului minor.
Care sunt repercursiunile asupra mea?
Uninselat a scris:

Da, ea doreste sa-mi facă plângere penala ca i-am ascultat telefonul?
Și intre soți e ilegal? Eu nu am nici un drept legitim ?

Se poate considera ca ati avut un interes legitim.
Pana la urma...erati sotul ei...si este dreptul dvs. ca sa stiti daca va inseala...sau nu, mai ales daca aveati anumite suspiciuni rezonabile...cum se prevede in legea penala...

Problema poate fi insa dusa mai departe decat puteti percepe...
Depinde de mai multe lucruri si de existenta a mai multor infractiuni posibile.
Va puteti verifica si mesageria privata daca ati avea curiozitatea.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din acelasi "interes legitim" a violat si Cioaca corespondenta electronica a sotiei sale, Elodia, si s-a ales cu o pedeapsa cu puscaria. Incercati sa o convingeti sa nu depuna plangere. Rugati-o sa se mai gandeasca, spuneti-i ca va pare rau, ca a fost din sentimentele profunde pe care le aveti fata de dansa etc.
Pt ce ati facut dvs nu exista interes legitim si nici nu e legata de termenul de 3 luni pt depunerea plangerii. Asa ca v-ar fi util sa o convingeti sa nu depuna plangere pt asta, iar in ce priveste divortul, incercati sa va intelegeti pt un divort prin acord.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se poate considera ca ati avut un interes legitim.
Pana la urma...erati sotul ei...si este dreptul dvs.

De fapt nu, casatoria nu ofera dreptul la urmarit telefoane.

Uninselat a scris:

Mulțumesc de ajutor,
Se poate sa fiti un pic mai explicit în privința infracțiunilor săvârșite de mine?
Va mulțumesc anticipat

Vi s-a indicat clar articolul din codul penal pe care l-ati incalcat si ati observat ca nu exista o exceptie pentru cazul in care persoanele sunt casatorite.

Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
mirebire, utilizator
Faceti cumva sa nu riscati o plangere penala. Vorba dulce mult aduce. Incercati si un divort amiabil. Mai cedeti dvs, mai cedeaza doamna si pana la urma va intelegeti.
Va rog sa va ganditi dvs personal, in propriul suflet, ca oricum ati "pedepsi-o" pe doamna, aceasta nu ar schimba reala si intemeiata dvs suferinta. E o chestiune de timp si de acceptare a celor intamplate ca sa treceti mai departe. Nu sunteti nici primul, nici ultimul caruia i s-a intamplat asa ceva si totusi, viata merge inainte.

Alte discuții în legătură

Interceptarea convorbirilor telefonice Dahrma Dahrma As dori sa stiu daca o persoana care nu este autorizata ,poate fi pedepsita pentru interceptarea convorbirilor telefonice cu aparatura cumparata de pe net...si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Inregistrare ambientala adrianpaul169 adrianpaul169 buna-seara,as vrea sa aflu daca o inregistrare ambientala facuta de un individ oarecare cu telefonul este legala;adica daca 2 indivizi stau la povesti si unul ... (vezi toată discuția)