Pot obtine in urma unei solicitari inscris o proba video care sa justifice viteza pt care am fost amendat? Sanctiunea mi-a fost aplicata pe raza altui judet , ag rutier a refuzat sa o faca motivand ca nu este obligat sa o faca. In schimb cu foarte mare greutate am reusit sa scrie in Pv. ca refuza sa arate proba video , numai dupa ce l-am rugat sa opreasca un alt participant la trafic,pt a-mi fi martor.ca refuza sa scrie ceea ce doresc. Un adevarat circ! Doresc contestarea amenzii aplicate pt ca am mari dubii in ceea ce priveste viteza comunicata de agent. As dorii sa solicit in scris sectiei rutiere de care apartine agentul o proba video inainte de a ajunge in instanta pt contestatie. Am seansa ca aceasta proba sa ajunga la mine?
Transparenta nu exista prevazuta legislatia rutiera.
Acelasi lucru il pot spune si politistii, cum ramane cu increderea in conducatorii auto ca respecta prevederile codului rutier.
Pai nu este mai simplu sa-i arati pe loc conducatorului auto dovada abaterii si sa ii castigi increderea pe loc?! Neincrederea ramane doar in ag .rutier in cazul de fata.! Ca transparenta nu este prevazuta in leislatia rutiera....se poate corecta. Depinde de omul care imbraca haina de politist !
In principiu aveti dreptate, in practica trebuie sa recunoasteti cinstit ca nici soferii nu sunt ingerasi. Insa, fiti sigur ca un pic mai la vest de Romania nici macar nu ati indrazni sa cereti ceea ce ati incercat acum cu agentul rutier. Nu ca agentii de politie sunt niste sfinti, doar ca sunt perfect asemanatori cu restul societatii in care traim. Legal nu a gresit cu nimic si e dreptul dvs. sa depuneti plingere contraventionala, asa cum scrie pe verso la PV.
Si dupa ce ii castiga increderea si ii aplica sanctiunea, politistul tot se duce acasa cu materiale cu care isi umple frigiderul pentru restul lunii!
Oprirea in trafic se face din doua motive, pentru preventie si in cazul incalcarii regulilor de circulatie.
In cazul incalcarii regulilor de circulatie politistul nu este obligat sa prezinte dovezile inregistrate ale incalcarii regulilor de circulatie.
Daca fapta nu a fost inregistrata cu mijloace omologate ce probe sa ii prezinte soferului?
Ce sa ii spuna?
Dle, sunt transparent, aveti incredere ca ati incalcat regulile de circulatie?
Legea prevede dreptul de a contesta in instanta sanctiunile aplicate in termen de 15 zile de la comunicare chiar si in cazul in care conducatorul auto nu are obiectiuni cu privire la continutul procesului verbal.
Multumesc din suflet pt raspuns. Cred cu tarie in tot ceea ce am scris pana acum. A fost nevoie sa conditionez semnarea Pv. prin oprirea altui participant la trafic. Ce politist corect ar fi stat cu mine la discutii 25 de minute? I-am cerut sa ma lase sa scriu personal la rubrica "alte mentiuni" obiectiile mele. M-a refuzat sunandu-mi ca vreau sa ii rup carnetul de amenzi !!! A venit cu Pv gata completat de la masina la acea rubrica si i-am spus ca nu este in regula si ca eu trebuie sa scriu acolo nu dansul.A refuzat cu incapatanare sa scrie dupa dictare ceea ce vroiam spunandu-mi ca nu scrie romane in pv. E normal? I-am spus sa opreasca pe altcineva pt a-mi fi martor ca nu vrea sa scrie in pv ,ca refuza sa prezinte dovada video! Ce reactie a avut? Una foarte urata!! Credeti ca a oprit atunci pe loc vreun sofer? Au trecut alte 10 minute de contrarieri pe tema cine completeaza acea rubrica. Nu cred ca pt mine ar fi fost o problema sa nu semnez pv-ul. Am fost intrebat de cel putin 15 ori daca semnez pv. In locul dansului nu as fi insistat atat stiind ca am aplicat in mod corect sanctiunea. Regret ca nu pot face public aici o fotografie a pv sa vedeti cum arata rubrica alte mentiuni. Da, a scris mai sus ca ag rutier refuza proba video, dupa ce ,soferul oprit de mine ca martor a fost informat despre situatie.Nu avut alta alternativa. Nu era mai simplu sa probeze pe loc sanctiunea aplicata? Ideea este ca la sfarsit a plecat injurand. Acesta este si motivul pt care vreau sa contest cele 9 puncte de amenda si 6 puncte rutiere penalizare. Amenda a fost achitata in 24 de ore dar 650 de lei nu sunt de neglijat.
Radar
ONU EMIL
Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)