avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Solicitare dovada video amenda rutiera
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Solicitare dovada video amenda rutiera

Pot obtine in urma unei solicitari inscris o proba video care sa justifice viteza pt care am fost amendat? Sanctiunea mi-a fost aplicata pe raza altui judet , ag rutier a refuzat sa o faca motivand ca nu este obligat sa o faca. In schimb cu foarte mare greutate am reusit sa scrie in Pv. ca refuza sa arate proba video , numai dupa ce l-am rugat sa opreasca un alt participant la trafic,pt a-mi fi martor.ca refuza sa scrie ceea ce doresc. Un adevarat circ! Doresc contestarea amenzii aplicate pt ca am mari dubii in ceea ce priveste viteza comunicata de agent. As dorii sa solicit in scris sectiei rutiere de care apartine agentul o proba video inainte de a ajunge in instanta pt contestatie. Am seansa ca aceasta proba sa ajunga la mine?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:18, 8 Martie 2017
Inteleg din nemultumirea dvs. ca agentul care v-a oprit era cu masina pe care era instalat radarul. Daca veti face plinfgerea contraventionala, pe linga faptul ca veti cere anularea PV si recuperarea banilor deja platiti ar trebui sa fiti atent si la faptul ca, alaturi de proba video ce ar fi normal s-o depuna politia prin intimpinare (raspunsul la plingere) sa existe atasata si o copie a atestatului de operator radar al celui care v-a oprit, precum si avizul metrologic in termen pentru aparatul respectiv.

Pe de alta parte nu e legal ca agentul constatator sa se opuna consemnarii obiectiilor dvs, cel mult putea sa sugereze o formula restrinsa . Puteti consulta OG2/2001 in raport cu alte greseli de redactare a PV, la care sa obiectati in plingere.
Cu ce ajunge domnul agent in sacosa acasa sa bage in frigider e numai problema dansului, asa cum pe fiecare din noi ne priveste cum ne descurcam sa o facem. Daca nu suntem multumiti de remuneratia lunara aferenta muncii prestata putem allege reconversia profesionala! Faptul ca a bugetul familiei mele este mai mic cu 650 de lei prin aplicarea unei amenzi abuzive ma face sa continui demersurile pe care vreau sa le intrepind.Nu am gresit cu nimic cand am spus ca faceti afirmatii hilare.Mai cititi odata ceea ce ati scris.Ce sa spuna daca nu are aviz metrologic?Sa ceara intrarea in legalitate a aparaturii cu care lucreaza si apoi sa aiva pretentii. Ce sa spuna? Nu cumva da dovada de neglijenta in serviciu iesind in trafic cu aparatura necomforma?
Va multumesc pt raspuns si va asigur ca voi tine cont de sfatul dvs. Multumesc!
Nu credeti ca nr mare de dosare pe rol pe care le au judecatorii , se datoreaza si ascestor agenti rutieri care isi fac indoielnic datoria? Nu ar fi bine sa raspunda pentru abuzul in serviciu? Cum ar fii ca fiecare contravenient sa depuna contestatie atunci cand trebuie sa o faca? Da stiu unii se resemneaza pt ca trebuie sa parcurga distante mari pt o contestatie plus cheltuielile de drum. Tocmai asta sta la baza rationamentului aplicarii in mod abuziv a unor amenzi rutiere! O sa renunte saracul om .... o sa se consemneze cu vorba aceea... Asta e! Nu nu e asa si de data asta. Ar trebui ca nr celor ce isi cauta dreptatea sa fie mult mai mare astfel incat autoritatile sa fie sesizate ca sunt nereguli si ca trebuie ca situatiile de acest gen sa fie inlaturate .Stiu , facem comparatii referitor la afara , cum e la altii. Si asta numai atunci cand ne convine. Ei bine nu traim ca afara nu avem salariile de afara nu avem functionari publici ca afara cinstea si corectitudinea lor . Nimic nu e ca afara .... Vrem sa schimbam ceva la tara asta? Ar fi bine sa alegem graul de neghina ! O seara frumoasa tuturor!
Deschiderea unei actiuni in instanta se poate face si prin trimiterea plangerii prin psta cu confirmare de primire, se poate cere judecarea in lipsa iar urmarirea cursului procesului se poate face din fata calculatorului sau telefonului urmarind dosarul pe portalul instantelor de judecata.
Prin urmare reclamantul nu trebuie sa se deplaseze la judecatorie si restul.
Accesul la justitie este garantat de Constitutie.
Chestiunea cu aparate neconforme, neverificate, politisti fara atestat de operator radar, sunt legende urbane dar toti contravenientii le cer in speranta ca aparatul are vreo hiba sau politistul nu este politist.
Succes in instanta si sa nebtineti ls curent cu desfasurarea procesului.

Alte discuții în legătură

Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator, obligatoriu sau nu operatorul radar. legalitatea transmiterii abaterii "prin statie" Cipiotul Cipiotul Buna ziua. Probabil stiti practica politistilor romani de a \"supraveghea\" un sector de drum dintr-o masina neinscriptionata si la o distanta anume o alta ... (vezi toată discuția)
Se poate supune la control politia rutiera? Arpone Arpone Buna seara, s-a plimbat pe facebook o inregistrare video de la un sofer oprit de politia rutiera in localitatea Pui (jud. Hunedoara). As dori sa va intreb, ... (vezi toată discuția)