cyan a scris:
Chestiunea cu aparate neconforme, neverificate, politisti fara atestat de operator radar, sunt legende urbane dar toti contravenientii le cer in speranta ca aparatul are vreo hiba sau politistul nu este politist.
Nu sunt legende urbane, pentru mine sunt realitati chiar foarte "contondente":
1. Politistul "meu" nu e chiar politist, de vreme ce a falsificat semnaturile de la contravenient. PV a fost trimis contravenientului cu nonsalanta.Am renuntat la inscrierea in fals,pentru ca avocatul mi-a explicat faptul ca imi imping procesul spre termene foarte mari (trece in penal si apoi revine in civil) si cheltuielile de expertiza imi apartin,cu recuperare ulterioara greoaie.
2.Atestatul operatorului radar era gresit, a fost pus la dosar atestatul altui politist, desi pe film se vede clar ID-ul celui care filmeaza.
3. Aparatele radar tip Doppler ar trebui toate declarate ca functioneaza ilegal. Din moment ce in manualul lor de functionare sta scris negru pe alb ca nu pot asocia vitezele cu tintele prinse in aceeasi imagine, iar norma metrologica (art. 3.3.2) este incalcata an de an,pentru ca spune (fals) ca se verifica acest lucru si se obtin avize pe banda rulanta, atunci toate aceste avize ar trebui anulate.Nu sta in puterea mea s-o fac, astept un avocat hotarit si un client la fel de hotarit s-o faca, pentru a demonstra acest lucru, similar cu precedentul juridic demonstrat anul acesta, ca nu exista obligativitatea de a prezenta asigurarea RCA politistului.
4. Chiar daca pare simplu ca depui plingere contraventionala si gata,iti vei obtine dreptatea,lucrurile nu sunt simple in realitate:
- daca mergi in fata instantei fara avocat, ai parte de un tratament jenant, onorata instanta e onorata pe naiba, iti vorbeste la per tu, nu exista un respect reciproc, ca sa nu mai vorbesc de cazul in care nu cunoaste legea si iti da o decizie favorabila pe fond si descoperi ca te face praf politia la apel (relata cineva aici pe forum un astfel de caz)
- termenele de judecata se intind pe multe luni, nu e "ca-n filme" si nici ca-n USA unde te prezinti imediat in fata judecatorului si discuti cu el si cazierul tau rutier in fata ce pedeapsa iti poti lua
Prin urmare, apreciez efortul dvs. facut aici pentru ajutorarea celor care sunt mai putin familiarizati cu legea, dar consider ca persoana care a deschis acest subiect, aici, e indreptatita sa stie si partile mai putin placute ale povestii cu Fat Frumos in lupta cu Justitia,in cautarea domnitei Dreptatea.