avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare prin decizie a timpului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare prin decizie a timpului de lucru

Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca un angajator poate modifica prin decizie timpul de lucru de la 8 la 4 ore si numai catorva angajati. Informarea salariatilor respectivi este emisa in aceeasi zi cu decizia. Este legal? Si daca nu cum pot sa ma opun acestei decizii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 10 Octombrie 2009
Pe de alta parte, merita mentionata si aceasta dispozitie din CCMUNN 2007-2010:
Art. 72. - (1) CIM se poate modifica in ceea ce priveste felul muncii, locul muncii si drepturile salariale prin acordul partilor sau din initiativa uneia dintre parti, in cazurile prevazute de Codul muncii.
(2) Refuzul salariatului de a accepta o modificare a clauzelor referitoare la felul muncii, locul muncii sau drepturile salariale nu da dreptul celui care angajeaza de a proceda la desfacerea unilaterala a CIM pentru acest motiv.
(3) Delegarea si detasarea salariatilor se fac in conditiile prevazute de lege, cu drepturile prevazute in prezentul contract.
Da, foarte la obiect mentiunea, de acord.

Dar indraznesc sa spun ca desfacerea contractului , respectiv decizia de concediere nu va fi in niciun caz motivata pe refuzul angajatului de a accepta modificarea, nu? ;)
Va fi motivata de necesitatea desfiintarii postului datorita lipsei de comenzi sau crizei financiare care e deja un element de notorietate...
Ar fi insa un atu in cazul unei contestatii la decizia de concediere :)
Ar fi un motiv de contestatie, bunicel, dar sansele cred ca ar fi totusi 50-50...
M-am hotarat sa dau angajatorul in judecata. Dar pana atunci eu cat stau la serviciu 4 ore cat scrie in decizie sau 8 ore? In primele doua zile am stat 8 ore si apoi vazand scris in condica de prezenta in dreptul numelui meu 8-12 in urmatoarele doua zile am stat numai 4 ore si ma tem ca nu am facut bine. Va rog dati-mi un sfat.

Alte discuții în legătură

Necomunicarea reducerii timpului de lucru! lazealiviu lazealiviu Am urmatoarea problema: in anul 2010, incepand cu luna iulie angajatorul a hotarat micsorarea timpului de lucru de la 8 ore la 4 ore fara instiintarea ... (vezi toată discuția)
Litigi de munca CojoianuCristina CojoianuCristina Angajatorul are dreptul sa schimbe contractul de munca de la 8 ore la 4 ore fara stirea angajatilor ? (vezi toată discuția)
Spor pentru orele de noapte saftmiki saftmiki Vreau sa dau muncitorilor spor pentru lucru de noapte de 25%, dar pana acum am dat 15 %.Trebuie facuta o decizie pentru fiecare persoana sau o decizie in care ... (vezi toată discuția)