avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constituirea asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constituirea asociatiei

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este rolul procurorului in rezolvarea cererii de inregistrare a asociatiei(in general)

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:24, 13 Noiembrie 2009
Am dat numai un exemplu referitor la ”curiozitatea” faptului ca ”Nu sunt aceleasi proceduri pe tot teritoriul tarii? Mie mi-au cerut strict 2 exemplare, fara nicio alta complicatie.
Foarte curios! ”
Nu stiu daca ati vrut sa dati doar un exemplu, atata vreme cat incercati sa explicati rolul unui procuror in infiintarea asociatiei de proprietari, cu asta ati inceput, nu?
Asociatia de proprietari are lege si norme dupa care se infiinteaza si proceduri clare, mi s-au parut mie.
Procuroru n-are nicio treaba, ci doar acel judecator-delegat, care da solutia, in functie de actele depuse la dosar. Oricum, nu se citeaya partile la o astfel de actiune, inca un motiv pentru care procurorii n-au nicio treaba.
@Armenteros, va rog sa ma credeti ca nu am interesul sa va dezinformez.
Am facut 3 dosare asa cum este afisat clar pe usa judecatorului delegat (unul original spune acolo si 2 in xerocopie pe care presedintele asociatiei scrie "conform cui originalul", semneaza si stampileaza).
Pe aceeasi lista afisata pe usa judecatorului delegat, la ultimul punct scrie clar ca se mai depune "in fotocopie statutul si hotararea adunarii generale", "pentru a fi comunicate Parchetului de pe langa Judecatorie". Asa am depus si al 4-lea dosar.
Daca nu ma credeti va pot trimite afisul scanat sa-l vedeti.

Revin cu o modificare in urma discutiei cu @elga50, prin care m-am lamurit de existenta de mici diferente intre ce sustineam eu si tema de aici:
Documentatia afisata pe usa judecatorului delegat este atat pentru costituirea asociatiilor de proprietari cat si pentru modificarea sediului, a denumirii si a statutului asociatiei deja existente. De aceea la o asociatie care se infiinteaza acum nu se cere stampila (pentru ca nu exista inca) si se merge doar pe semnatura presedintelui, pe cerere, pe declaratie si semnatura celor prezenti la adunare .
Eu am facut anul acesta demersurile pentru schimbarea statutului si de aceea judecatoru delegat mi-a cerut sa stampilez copiile, sa scriu "conform cu originalul" si semnatura alaturi. Am depus 3 dosare complete. Judecatorul delegat mi-a cerut sa mai depun un dosar al 4-lea, care a trebuit sa contina numai copii de pe noul statut si hotararea adunarii generale pentru a fi comuniocate Parchetului.
Multumesc pentru intelegere!
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Nu am experienta in infiintarea de asociatii de proprietari de bloc si as dori sa stiu in afara de Statut, Act Constitutiv, Acord de Asociere si ... (vezi toată discuția)
Constituire asociatie proprietari IoanAdmin IoanAdmin Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu informatia privind documentele si nr. de exemplare ce trebuie intocmite pentru constituirea unei noi asociatii de ... (vezi toată discuția)
Alegerea unei noi conduceri corneliabenesch corneliabenesch Procesul verbal al Adunarii generale Extraordinare prin care este ales un nou presedinte si un nou Comitet executiv trebuie prezentat la judecatorie pentru ... (vezi toată discuția)