avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume pe cale administrativa dupa divort fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume pe cale administrativa dupa divort fara acordul sotului

Buna ziua,
Am si eu o nelamurie lagata de numele fostilor soti dupa divort. In anul 2011 am divortat...la acea vreme sotia nu a cerut si nici eu nu am fost de acord sa mentina numele comun din timpul casniciei. Drept urmare instanta a hotarat sa-si reia numele dinainte de casatorie, iar copilul avut de noi 2 a ramas cu numele meu.
Recent am aflat ca desii a fost obligata, aceasta totusi pastreaza numele meu...In urma investigatiei, Evindeta populatiei mi-a transmis ca aceasta si-a schimbat numele pe cale administrativa, desii la divort nu dorise acest lucru.
Conform OG 41/2003, Art. 4, alineatul 3, litera ‘’e’’ schimbarea numelui pe cale administrativa se poate face cu acordul sotului in forma autentica...
Cum eu nu am fost intrebat si nu mi-am dat consintamantul, cum este posibil totusi sa-si fi schimbat numele?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
ContSters424832, utilizator
Mesajul dvs nu face decat sa incerce sa ma descurajeze si sa renunt la orice actiune in beneficiul celeilalte parti, asa cum doriti in baza apropierii de sex...


A, nicidecum. e dreptul dvs sa cereti, sa va razboiti, sa atacati , sa va judecati..
Ma intreb ce aveti de castigat daca ati reusi in demersul dvs, adica bun, reusiti, dar ce ?

daca m-am opus eu sau nu, nu aveti de unde sa stiti..


si nici eu nu am fost de acord sa mentina numele comun


:duh:

1) a cerut sa revina la numele de fata.. bun. a revenit. Acum, l-a schimbat pe cale administrativa, asta e. Ati fost sfatuit sa va opuneti.. nu va tine nimeni sa nu incercati.
2) cititi ordonanta cu privire la nume, nu cred ca fameia l-a schimbat ca nu i-a placut . Nu vreau sa vorbim vorbe, dar daca vreti sa luati nume de fata, puteti, numai ca intai trebuie sa va faceti si operatie de schimbare de sex.. ( sau nu )
3).. nu, dar te poti casatori pt asta , divorta si ramane cu numele.

Ati divortat in 2011, adica niste ani in urma, ar fi trebuit sa va treaca pana acum .

Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2017
gi-jane2, moderator
m_cristescu a scris:

Stimata Roxana_Di,

Aberatii mai mari ca ale dvs nu am citit in viata mea. Nu e cazul sa faceti paralele intre spete total diferite....

1. Noi am stat impreuna doar 3 ani si nu am facut nimic care sa necesite pastrarea numelui. Studiile erau terminate demult, casa, masina, bunurile cumparate demult, toate acestea pe numele de fata...deci lasati ''argumentul'' cu identificarea ca in cazul meu chiar nu se justifica...Toate actele fostei sunt pe numele de fata, deci care ar fi motivul atunci sa aibe altul?
2. Argumentul ca legea e gresita este complet fals...la divort, sotia are dreptul sa ceara sa pastreze numele comun...judecatorul decide in functie de argumentele fiecaruia...deci aberatia ca sotul nu-i da acordul ca sa se razbune pe biata mamitica nu tine...judecatorul nu i-a dat initial acordul, pentru ca, ce sa vezi in cazul meu, numele era ''jegos'' si fosta nici nu l-a cerut macar...Cum sa primesti ceva daca nici macar nu ceri?...daca nu credeti va trimit un scan dupa hotararea de divort...

E dreptul dvs sa va luptati cum credeti...Va doresc sa va luptati mult, lung si costisitor si in final sa pierdeti glorios sa vedeti cum e...legea din Roamania acorda absolut toate drepturile mamelor, tatii dupa divort devenind simple portofele de muls...


Domnule m_cristescu,

imi cer scuze pentru paralelism insa sunt destul de suparata ca in cazul meu s-a decis ca dupa 20 de ani nu pot continua sa-l utilizez, ceea ce mi se pare total injust. Dar e drept ca m-am precipitat facand paralelismul.

@ no. 2. Instanta decide insa sotul poate revoca decizia print-o simpla birocratie chiar dupa ce se dicteaza decizia (in afara de cazul meu stiu cazul unei rude ce a trecut printr-un caz similar). Ma rog, asa cum mi se pare nedrept retragerea dreptului de a utiliza un nume in cazul in care fosta sotie doreste acest lucru, la fel consider ca ceea ce ar fi cel mai logic si drept ar fi ca ambii parinti sa aiba din start dreptul de a avea custodia impartita (si totul sa depinda de decizia Judecatorului) si ambii sa vecheze asupra bunei dezvoltari fizice si intelectuale ale copiilor. Sincer urasc din tot sufletutl stilul "ca tac'tu...." / "ca mata...", atat de tipic in cazurile de divort, cand multi uita sa puna pe primul plan linistea si bunastarea copiilor si se rabuna pe celalalt prin intermediul copilului/copiilor.

Sincer nu inteleg de ce imi doriti atata rau doar pentru ca nu sunt de aceeasi parere cu dvoastra si mi-am exprimat parerea.

Si un ultim lucru: are vreo importanta ce nume va utiliza din moment ce a iesit din viata dvoastra?

Va doresc numai bine si sa reusiti in ceea ce v-ati propus, atata timp cat acest lucru nu afecteaza pe nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui la câțiva ani după casatorie Dretha Dretha Buna ziua, Dacă la momentul căsătoriei femeia își păstrează numele de familie, poate aceasta sa ia numele soțului mai târziu? (Schimbarea numelui se ... (vezi toată discuția)
Obtinerea pastrarii numelui ex-sotului in cazul divortului ContSters425738 ContSters425738 Buna ziua, as avea nevoie de un pic de ajutor cu niste sfaturi in ceea ce priveste posibilitatea de a-mi pastra numele de familie (acum 19 ani am renuntat ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume- dupa divort, cu al fiicei mele iulia_eu iulia_eu Buna. Problema este urmatoarea......... Eu sunt divortata de cativa ani, copilul mi-a fost incredintat, dar fostul sot nu a acceptat sa ii pastrez numele, pt ... (vezi toată discuția)