Buna ziua, va aduc spre dezbatere urmatoarea situatie. Eu, impreuna cu 2 verioasare detinem un teren intravilan cu constructii, intabulat cu titlu de mostenire in CF. Noi dorim sa vindem acest teren+constructii. Cumparatorul este dispus sa plateasca suma ceruta de noi in urmatoarele conditii : jumatate la semnarea antecontractului si restul dupa obtinerea autorizatiei de demolare de la primarie.
Intrebarea mea este: se poate obtine autorizatia de demolare in baza unui antecontract si daca da ce clauze trebuie sa existe in antecontract astfel incat schimbul proprietatii sa se faca in temeiul legii, iar cumparatorul sa nu se poata razgandii.Multumesc.
Dvs trebuie sa va urmariti interesul, sa vindeti, nu sa obtineti autorizatii ptr cumparator.
Ce va face cumparatorul cu proprietatea nu este pbl dvs, nu mai sunteti proprietar, nu va mai intereseaza.
Este problema cumparatorului in calitate de proprietar sa obtina aut de demolare si alte autorizatii.
Singura clauza din contractul de v/c priveste plata restului de pret la semnarea contractului.
Nu exista contract de vanzare cumparare cu clauza pe care o doriti dvs.
Solutia cea mai simpla este cea pe care v-am spus-o.
Daca nu va puteti deplasa pentru obtinerea autorizatiei de demolare, dvs, ca proprietar puteti sa ii faceti viitorului cumparator daca este in zona (sau alte persoane) o procura prin care il imputerniciti sa indeplineasca formalitatile pentru obtinerea autorizatiei de demolare.
Autorizatia se va emite tot pe numele dvs. Doar ca nu veti umbla dupa documentele necesare.
Inteleg ca dvs vreti sa vindeti si cumparatorul in baza contractului de v-c sa mearga sa obtina autorizatie de demolare. Este posibil sa faceti contract de vanzare cumparare cu clauzele urmatoare. 1.Plata 50% din valoarea imobilului la semnarea contractului si 50% peste 4-5- 6 luni cum stabiliti de comun acord cu cumparatorul..2.Daca vanzatorul in termenul stabilit nu achita diferenta de 50% contractul devine nul, cumparatorul pierzand avansul dat.