avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatiile presedintelui in reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatiile presedintelui in reabilitare termica

Va rog lamuriti-ma: am urmat toti pasii, de la depunerea dosarului pentru reabilitarea termica a blocului pana acum, cand, semnand ultimele documente, mi s-a spus ca este dosarul complet, este stabilita si culoarea si Primaria este in negocieri cu firmele de constructii.
Ieri , fara sa am vreo instiintare oficiala din partea Primariei, au venit de la firma de "termopane" sa anunte ca de luni incep masuratorile.
Am fost luata la rost de catre o proprietara pentru faptul ca nu am intocmit o comisie care sa mearga la Primarie si sa participe la licitatii si negocieri. Aceeasi persoana imi solicita ca firma numita sa efectueze lucrarile de reabilitare sa ne prezinte studiul de fezabilitate, proiectul si devizul estimativ. I-am spus ca este imputernicita Primaria pentru intreaga activitate si i-a convins pe toti ceilalti din AG ca, fiind vorba de banii nostri, numai noi hotaram materialele si costurile. Costurile maxime, in baza carora Primaria a cerut finantare, au fost aprobate intr-o adunare generala la care au participat 14 din 80. Proiectul incerc sa-l obtin, cu cerere, de la Primarie. Am inteles insa ca este foarte stufos si greu de inteles de catre noi. Dvs, daca ati trecut prin acest proces de reabilitare termica, cum ati procedat? Ce obligatie mai am? Proprietara care a ridicat aceste pretentii si i-a convins pe toti ca are dreptate, lucreaza in achizitii se pare deoarece mi-a recomandat sa citesc legea achizitiilor. Va rog impartasiti-mi din experienta dvs. Macar sa fiu la adapost din pdv legal caci o fi in stare sa ma reclame ca nu am respectat cine stie ce lege de care nu am habar.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 16:52, 23 Martie 2017
mikifulgutz a scris:

mi s-a spus ca este dosarul complet,

Ce documente de venit a solicitat primaria si ce au prezentat proprietarii?

Primaria prin coordonatorul local are obligatia prin contractul de mandat sa informeze asociatia cu privire la costuri iar asociatia are obligatia sa informeze proprietarii ce contributii vor plati (art.10-L230/2007 - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei)

Anexa 3
Obligatiile mandatarului (coordonatorului local)
d) sã notifice mandantului documentaţia de avizare pentru lucrãrile de intervenţie şi indicatorii tehnico-economici care stau la baza completãrii contractului de mandat, prin act adiţional, cu valorile şi durata lucrãrilor de intervenţie şi sumele aferente cotelor de participare ale celor douã pãrţi;

[ link extern ] /

M-au informat costurile si le-am aprobat intr-o adunare generala la care au participat vreo 14 din 80 de proprietari. Eu sunt acuzata ca nu am format o comisie cu care sa merg la Primarie si sa participam la negocieri, ca nu am strans mai multi proprietari pentru adunarea generala, ca nu am proiectul, ca nu am studiul de fezabilitate etc.
Va multumesc tuturor pentru timpul acordat problemei mele si pentru raspunsuri. Incerc sa obtin proiectul de la Primarie. Poate le dau de lucru astfel. Va doresc o zi cat mai frumoasa !
Si blocul meu a fost reabilitat de curand , pentru ca nu am fost bine informati am studiat O.U.G. nr.18 / 2009 si Ordinul 540 / 2009 .
Am solicitat Servicuiului din Primarie care se ocupa cu Reabilitarea termica mai multe informatii si am primit un CD cu reabilitarea blocului .
Daca studiati aceste documente veti avea o imagine cam cum se executa aceasta reabilitare cu pasii care trebuie / trebuiau parcursi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termică ionel54 ionel54 Bună ziua! Sunt proprietar de apartament într-un bloc cu 4 etaje . Am fost anunțați că se începe reabilitarea termică,și mi se cere să dau ... (vezi toată discuția)
Program de reabilitare termica blocuri cameliaborangic cameliaborangic ca prprietar este obligatoriu sa participi la programul de reabilitare termica (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la parter si as vrea sa imi construiesc un ... hebis hebis Buna ziua, locuiesc la parter si as vrea sa imi construiesc un balcon. De la asociatie mi s-a comunicat ca blocul a intrat in proiect de reabilitare termica, ... (vezi toată discuția)