avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare vs Evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare vs Evacuare

Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a procedurii, deci urmeaza a fi radiata). In apartament locuiesc fostii reprezentanti ai societatii respective cu care, direct, nu am niciun fel de contract. Ce actiune trebuie introdusa pentru a intra in posesie/folosinta acestui imobil.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:43, 16 Septembrie 2009
Solutia este introducerea la instanta a unei cereri de evacuare pentru lipsa de titlu.
Trebuie examinat continutul contractului de inchiriere.
Este posibil sa fi operat tacita relocatiune.
cermak gruianu a scris:

irinamayer a scris:

Din punctul meu de vedere chiar daca contractul a expirat, proprietarul i-a lasat mai departe pe chiriasi (SC prin reprezentantii legali) in apartament, astfel incat a operat tacita relocatiune. Astfel, contractul este in continuare in fiinta cu toate drepturile si obligatiile prevazute de C civ.

Astfel, din punctul meu de vedere se poate intenta o actiunea de reziliere a contractului de inchiriere solicitandu-se in acelasi timp obligarea chiriasilor (SC) de a plati daune cominatorii pe zi de intarziere pana la eliberarea apartamentului.

Din punctul meu de vedere nici revendicarea si nici evacuarea nu-si au aplicabilitate aici, atata timp cat contractul e inca in fiinta. Evacuarea va fi aplcabila dupa obtinerea hitararii judecatoresti de reziliere a contractului si ramanerea acesteia definitiva.


Ideea ar fi buna dar sa nu uitam ca in curand S.C. va fi radiata deci nu va mai avea personalitate juridica...
Tot pe revendicare as merge...


Va fi radiata... este un viitor incert mai ales cum se misca lucrurile la noi...Pana nu se inchide procedura si nu se radiaza SC... acesta exista si este parte in contractul de inchiriere.

Eu una as intenta rapid cerere de reziliere a contractului de inchirere.

Daca se merge pe evacuare impotriva reprezentantilor legali se vor apara exact cu existenta contractului prelungit prin tacita relocatiune si vor invoca ca firma pe care ei o reprezinta are dreptul sa foloseasca imobilul si implicit si ei.

Intr-adevar daca firma se radiza atunci solutia e revendicarea si nicidecum evacuarea, pentru ca se urmareste obtinrerea de catre proprietarul neposesor a posesiei de la posesorul neproprietar, in timp ce evacuarea este specifica raporturilor de locatiune (care daca SC se radiaza nu mai exista si cu atat mai putin nu a existat/nu exista cu reprezentantii legali ai SC ca persoane fizice independente de SC..) ;)
Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a procedurii, deci urmeaza a fi radiata). In apartament locuiesc fostii reprezentanti ai societatii respective cu care, direct, nu am niciun fel de contract. Ce actiune trebuie introdusa pentru a intra in posesie/folosinta acestui imobil.

Trebuie vazute si clauzele contractuale, poate ca partile au prevazut in mod expres ca prelungirea contractului sa fie facuta numai cu acordul ambelor parti, fiind exclusa tacita relocatiune.
"Chiriasii" sunt niste persoane fara calitate. Au semnat ei, in calitate de reprezentanti ai societatii, contractul de inchiriere?
Eu merg pe varianta evacuarii pentru lipsa de titlu. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face o evacuare AuraRo AuraRo Buna ziua, Am si eu o problema: sunt proprietara unui ap prin contract de Vanzare cumparare (eu Aura l am cumparat singura necasatorita de la sotii Ionescu) ... (vezi toată discuția)
Cum scap mai rapid de chirias Mircea Razvan Mircea Razvan Dupa nesfarsite procese am reusit a pune in executare silita PMB cu obligatia de a face, retrocedare in natura apartament nationalizat, notificat cu Legea 10, ... (vezi toată discuția)
Actiunea in evacuare intre persoane fizice. decarrera_ro decarrera_ro Actiunea in evacuare intre persoane fizice, cate cai de atac are? Ce art de lege? Multumesc. (vezi toată discuția)