avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formare profesionala

Bună ziua domnule avocat .
Am avut un act adițional prin care nu puteam sa plec timp de 3 ani in urma unui curs de formare profesională. Eu am incetat contractul individual de muncă fara sa se termine perioada de e ani . Am fost de-acord sa platesc suma de bani care este scrisa in actul adițional doar daca primesc calificarea. A trecut o luna de zile de atunci si nu am primit nimic .. Am vorbit cu directorul general si mia spus ca diploma este in lucru si sa vada daca imi da diploma de calificare sau diploma de participare la curs de formare profesionala. As vrea sa stiu daca ei imi dau diploma de participare este legal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:21, 31 Martie 2017
Da, ii puteti actiona in judecata.
Buna ziua .
Azi am primit de la fosta firma diar o adeverita ca am participat la acel curs semnata de director si seful rus semnatuta firmei cu care am facut cursul nu apare . Iar pe adeverita scrie ca am participat la acel curs nu ca am participat la cursul de formare profesionala si mao scrie ca a fost eliberata la cererea mea . Eu am soloicitat eliberarea certificatului de calificare. Eu am toate cererile pe care leam depus . Ce imi recomandati sa fac sa ma duc sa depun o cerere la itm sau mai intai sa ma duc la un avocat cu tot ce am ?
Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale exercită controlul asupra modului în care se organizează, desfăşoară şi finalizează formarea profesională a adulţilor şi aplică sancţiuni potrivit OG 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor.

Prin urmare, puteti sesiza cele doua institutii.
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncitor calificat cu diploma neautorizata de minister HRjunior HRjunior Buna ziua! O persoana care a participat la un curs de formare profesionala se poate angaja ca muncitor calificat chiar daca diploma obtinuta in urma cursului ... (vezi toată discuția)
Calificarea personalului propriu MCM1 MCM1 Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica si din nefericire dupa cum se stie exista personal insuficient in anumite sectoare de activitate. Personal sunt ... (vezi toată discuția)
Act aditional formare profesionala ValafarGhost ValafarGhost Am semnat la angajare un act aditional pentru un curs de formare profesionala organizat de angajatorul la care lucrez si suportat finaciar tot de el. Prin ... (vezi toată discuția)