avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont pensie gr 3
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont pensie gr 3

Pensia mea de invaliditate gr 3 este de 520 roni , intrebarea este , daca ANAF ul poate pune poprire pe acest venit din cont si care i procedura in situatia in care nu ridica poprirea ,voi fi nevoita sa ridic pensia de la ghiseul Bancii sau ei sunt obligati sa ridice poprirea. ? Pensionatii de boala se incadreaza la cpc 728 la punctul 1 sau 3 Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cod1958 , utilizator 17:34, 6 Aprilie 2017
De la cine asteptati raspuns? Contestatia la executare inseamna de fapt " darea in judecata" si se depune la judecatorie in termen de 15 zile de cand ati aflat de poprire. In contestatie aratati motivele pt care credeti ca poprirea trebuie ridicata.
Dacă aveți pensie doar 520 lei, mergeți la casieria băncii și solicitați plata pensiei prin casierie.
La bancă vi sa blocat cardul,dar prin casierie trebuie să primiți banii, potrivit art.729 alin. (4), NCPC.
Blocarea cardului și a contului nu înseamnă neapărat că vi s-a pus poprire pe pensie dacă valoarea acesteia este isesizabilă potrivit art. 729 NCPC.
Utilizator Just_55,lucrurile nu stau asa cum spuneti ,eu am solicitat o contestatie la poprire direct la AFP care mi a pus poprirea,eu in Instanta nu cer ridicarea popririi ca,pina atunci se rezolva,de fapt cu poprirea pe pensie s a rezolvat,eu intreb de prescriptia datoriei ,ptr ca am fost la DGAFP si D na mi a spus ca in prima faza sa depun doar contestatie la care dau ei raspuns.de "Sfintele Pasti".... ori eu daca nu ma grabesc mai am 7 zile la dispozitie sa i chem in judecata ,intrebarea era daca am termen 15 zile de la poprire sau 15 zile de la raspunsul lor..Intre timp m am documentat si urgent trebuie sa i chem in Instanta ptr prescriptie.D na ,de acolo iar a vrut sa ma dezinformeze ca sa mi o traga din plin Aia de la AFP sunt niste escroci n am ce discuta cu ei,fac orice sa ti umfle datoria si intrebarea era adresata D lui Dapix .
Ma scuzati ca m-am bagat si eu in seama incercand sa va ajut cu raspunsuri.
Cod1958 a scris:

Contestatia se face in termen de 15 zile in Instanta sau sa astept raspunsul lor si abia dupa aceea sa i dau in judecata? Va multumesc.

Contestația la executare trebuie să o faceți în termenul de 15 zile de la comunicare sau de când ați aflat că v-a fost blocat contul bancar, termen în care vă aflați deja.
Nu stați după răspunsul lor că ieșiți din termen și apoi nu vă mai permite legea să depuneți contestație prin care să invocați prescripția, sau/și altele ce doriți să mai invocați.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am poprire pe pensie de la casa de pensii . primesc ... Lucky3 Lucky3 Buna ziua ! Am poprire pe pensie de la casa de pensii . Primesc restul prin posta . As dori sa imi fac cont bancar . M-ar ajuta o adeverinta de la Casa de ... (vezi toată discuția)
Proprie cont bancar SzJakab SzJakab Buna ziua. Din cauza unor datorii la banca mi s-a pus proprire pe contul bancar. Mentionez ca pe acest card incasez pensia dar nu mai am acces deloc la acest ... (vezi toată discuția)
Executare silita lorentzo8082 lorentzo8082 Am o poprire de aproximativ 4 luni iar luna aceasta mi sa oprit tot salariul.Este legal asa ceva.Mai pot recupera 1/3 ce mi se cuvine din salariu (vezi toată discuția)