Buna ziua Domnule Adam Grecu , observand ca ati raspuns la o tema m am tot gandit daca sa revin sau nu stiindu va ca nu ramaneti " dator " .
Asadar de aceasta data nu aveti un raspuns la intrebarea mea ? poate ca s a procedat corect , dar cum ramane cu legea unde am observat ca unele raspunsuri cam incalca legea , sau se merge pe : daca cei mari fac ce fac , noi de ce sa nu facem la fel ! dar este o diferenta .
@eugarizan,
Ceea ce au facut domnii de la asociatia dvs. nu este normal - daca este cum spuneti dvs., Eu cred ca acei bani, chiar daca s-au luat din casa pentru achitarea cheltuielilor de judecata si a onorariului avocatului, probabil ca faceau parte dintr-un fond special destinat acestor tipuri de cheltuieli, iar la terminarea procesului, in sentinta civila emisa de catre judecatorie, se spune clar cine si cat plateste cheltuielile de judecata in ansamblul lor.
Asadar nu era nevoie ca acea suma sa fie luata din fondul din chirii. De altfel chiar si dvs. ati inteles ca banii au fost luati din "pusculita comuna", adica de acolo de unde banii se depersonalizeaza. Nu stau banii lipiti de fisele de evidenta a fondurilor, asta sa fie clar... Adica s-a luat o suma de bani necesara achitarii onorariului pentru avocat si ce-o mai fi pe-acolo, dar miscarea in fonduri, nu cred ca s-a produs la fd. veniturilor din chirii. Nu pot sa cred acest lucru! Eu am mai zis ca la crearea BVC-ului, niste oameni sanatosi la minte pot sa aprobe in AG crearea unei sume necesare achitarii unor astfel de actiuni. Desigur acel fond este alimentat de catre toti membrii asociatiei respective. La sfarsitul procesului, probabil ca instanta va obliga "paratul" sa achite si cheltuielile de judecata, bani care in final vor ajunge tot in Fd. special destinat cheltuielilor de judecata.
Vedeti ca sunt unele asociatii care chiar aici gresesc: achita serviciile avocatului, primesc chitanta care trebuie depusa in dosar - ca altfel nu poti pretinde cheltuieli de judecata si repartizeaza suma direct proprietarului dat in judecata - ori nu este normal. Doar instanta decide ce si cat revine din cheltuielile de judecata unuia sau altul. Deci, citesc sentinta si aflu toate aceste lucruri. Daca nu convine unuia dintre parti, nu are decat sa conteste acest lucru.
In fine, cred ca cam toata lumea stie despre ce vorbim.
Deci, daca stiti ca lucrurile s-au intamplat altfel, puteti sa-i intrebati pentru ca aveti acest drept si mai mult puteti sa indreptati lucrurile - nu cred ca este prea tarziu...
Va doresc mult succes!
Domnule Adam Grecu , ce am relatat aici sunt fapte concrete , adica procesul s a terminat asociatia a pierdut si a trebuit sa plateasca 6000 lei pentru aceste cheltuieli de judecata si onorariu avocat .
Asociatia nu dispune de un asemenea fond destinat acelor cheltuieli , ba da suma respectiva a fost luata / folosita pentru achitarea acestor cheltuieli .
La inceput nu au dorit sa spuna cand am intrebat printr o petitie presedintele , ca pana la urma sa se dea de gol si sa spuna ca au luat din fondul de chirii lucru descoperit de mine intrucat acestea " sta pe loc " adica se incasau in liste dar la fondul respectiv cum apareau la alte fonduri in sus sau jos , acesta stagna .
Spuneti Dumneavoastra ca pot sa ii intreb avand acest drept si ca " mai puteti indrepta lucrurile - nu este prea tarziu " cu tot respectul va intreb : cum ?
Acum mai citind si eu pe aici prin alte parti , aceste sume nu trbuiau trecute pe cheltuieli administrative si impartite proprietarilor pe c.p.i.?
Si in incheiere sa va spun ce a zis un membru com .ex. cand am intrebat de ce au luat banii din acel fond , raspuns : pai ce vrei , sa plateasca proprietarii ! adica ei au gresit ca au facut acele " prostioare " si ca sa nu fie trasi la raspundere ( de cine ) au umblat la acel fond unde au crezut ca nu se observa !
P.s. Daca nu puteti rasunde aici ,va rog contactati pe privat
Multumesc
Stimate domn,
Eu nu zic ca asociatia noastra a castigat toate procesele intentate unor proprietari cu mari debite, dar nu pot sa concep cum dracu asociatia dvs. a pierdut un proces si a trebuit sa achite 6000 lei onorarii avocat (probabil doi avocati).
In fine, probabil ca nu pot eu sa concep asa ceva, insa trebuie sa admitem ca se mai intampla.
Desigur, aveti dreptate. Daca "asociatia" a pierdut procesul, intreaga suma intra pe cheltuielile generale ca orice factura / cheltuiala si se repartizeaza tuturor proprietarilor pe cpi, asa cum bine ati zis. Asta este, altceva ce sa va mai zic, insa presupun ca la conducere aveti multa incompetenta.
Domnule Adam Grecu va multumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada , se vede ca sunteti un profesionist in ale asociatiilor de proprietari unde si eu asi dori asemenea persoane dar stiti cum se zice : unde nu este nici Bunul Dumnezeu nu iti da .
Cuvantul pe care l ati folosit este prea bland ( incompetenta ), asta este , mergem inainte .
Daca doriti amanunte despre procese caci au fost 2 , contactati ma pe privat , eu incerc sa vad cum recuperez aceasta suma pentru ca acestia ( banii ) se puteau folosi in alte scopuri , de exemplu au hotarat sa supravegheze in interior si exterior ( s a reabilitat blocul ) cu camere de luat vederi , sa cumpere pubele si alte necesitati pentru imbunatatirea blocului , acum au hotarat sa contribuim cu o suma sa acoperim aceste cheltuieli , pai este corect ? dar ce este si mai grav , folosirea acestei sume in alte scopuri si probabil daca nu 100 % ca nu au declarat pentru ca nui asa trebuia sa plateasa impozit ?