avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorizare individuala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorizare individuala

A o intrebare cu privire la contorizarea individuala a apartamentelor. In ce conditii se poate realiza acest lucru. Este necesara o majoritate 100% a locatarilor de pe sacara sa isi dea acordul sau este suficient o majoritate 50%+1? Deoarece in cazul nostru,din 8 apartamente,2 nu sunt de acord. Multumesc mult.
Tocmai asta e problema in asociatiile de proprietari, teoria ca teoria, practica te omoara. Adica un Gica contra sau mai multi care nu vor sa respecte regulamentele asociatiei, nu vor sa isi verifice metrologic sau sa isi schimbe contoarele din motive financiare:pleasantry: si au intotdeauna de comentat daca ceilalti proprietari hotarasc anumite reguli.
Daca le ceri sa se implice gasesc motive puerile, lasa ca e mai bine sa munceasca altii ptr ei si pe gratis.

In privinta repartizarii consumurilor inregistrate de contoarele UR si repartitoarele de caldura este evident ca legiuitorul a favorizat un potentat (deputat, senator, alti smecheri) prin introducerea obligativitatii citirii de catre firme autorizate asociatia si implicit proprietarii fiind captivi.

In mod normal ar trebui ca odata cu vanzarea contoarelor sa vanda si licenta ptr softul de citire si repartizare.

:hm:Chiar acum mi s-a aprins un led si imi propun sa trimit o petitie la ANRSC, ANRE, Consiliul Concurentei (sa vad ce raspunde Chiritoiu), Avocatul poporului (la ultimul ma mai gandesc, asta e cam platit degeaba si actioneaza la comanda) in legatura cu monopolul firmelor pe softuri.

Companii mari ca Microsoft si Google au fost amendate de UE cu sute de milioane de euro pentru impunerea unor softuri iar in RO se legifereaza monopolul!!

Am cam luat-o offtopic, vroiam sa spun ca la unele ceasuri epuizarea bateriei este semnalata prin sacadarea secundarului din 2 in 2 sau 3 secunde, astfel esti avertizat ca bateria trebuie schimbata ptr ca ceasul sa functioneze in parametri.
Pe cand la apometre cu baterie nu cred ca s-au gandit la asa ceva.
Plus ca softul de citire nu poate detecta o defectiune la apometru, sunt convins de acest lucru.

Ar trebui ca asociatiile sa poata achizitiona odata cu contoarele si softul si nu vor mai fi legate for ever de firma.

Nu am idee cum e pe afara cu contoarele UR, daca citirile se fac tot de firme cu contract permanent, astia au intotdeauna de lucru, ca casele funerare!:)
Sunt cel putin doua firme care vand contoare cu citire la distanta impreuna cu cititorul si software-ul aferent.
Una dintre ele produce contoare in tara, respectiv partea de citire la distanta. La targul din martie spuneau ca se vor comercializa prin DDMN. Deocamdata, la magazinul din Militari nu prea se stie despre solutia completa - totusi au contoare 3/4 cu citire la distanta...

...pun pariu ca se va gasi o metoda si pentru contorul cu transmisie wireless. Ginditi-va ca are atasat un mic magnet pe mecanism . Oare ce s-ar putea intimpla :yes: ? Sau ca antena wireless sa dea rateuri temporare :hm: .


Doar traim in tara tuturor posibilitatilor!
Tara tuturor posibilitatilor este cu totul alta!

Ati auzit vreodata un parlamentar sau partid spunand "Sa facem Romania Mareatza" si "Da Putem"?

Mai degraba "Sa facem Romania de Ras", "Da Putem Fura", "Da Putem Face Legi Cum Vrem".

RO este tara tuturor posibilitatilor din Balcani inclusiv in privinta legislatiei asociatiilor de proprietari, tara unde
parlamentarii voteaza scutiri fanteziste . ;)

Dar suntem deja OFF Topic si riscam stergerea mesajelor! :)
Asa este >> Lege 224/2015 si 241/2006 . Succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2017
Faulkner, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre cu citire radio (pareri) sterod sterod In Asociatia noastra dorim sa schimbam apometrele vechi (de 3-4 feluri), si vechimi cuprinse intre 13 si 3/4 ani cu unele noi si mai ales cu citire radio. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum procedez dacă suspectez că plătesc mai multă ... giullianna giullianna Bună ziua! Cum procedez dacă suspectez că plătesc mai multă apă decât înregistrează apometrul radio? În evidența asociației de proprietari figurez ... (vezi toată discuția)
Contoare apa cu citire radio avrram avrram In adunarea generala a locatarilor, se ia hotărârea ( cu 50%+1 ) ca dupa montarea contoarelor de apa cu citire radio, diferențele de apa ( pierderile de ... (vezi toată discuția)