avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz constituire Asociație de proprietari de către ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz constituire Asociație de proprietari de către administrator

Buna seara
Va aduc la cunostinta urmatoarele probleme
Suntem o asociatie de locatari fara presedinte, fara comitet executiv, un cenzor care l-a numit administratorul si care nu verifica lista de intretinere, doar o semneaza, dovada este o lista afisata unde am descoperit ca mi s-a pus mai mult la plata cota indiviza fata de cei care au aceeasi suprafata ca mine in apartament.
Administratorul, un om in varsta de vreo 70 de ani manipuleaza locatarii din asociatie sa refuze participarea la adunarea generala spunandu-le ca daca ne vom constitui in asociatie de proprietari, costurile vor fi mai mari pe lista de intretinere. Oamenii ii dau crezare pentru ca sunt multumiti de suma afisata care o au de plata. Mentionez faptul ca pe lista de intretinere apare salariu +impozit admunistrator, dar dumnealui nu plateste impozit nu are contract cu asociatia, nu are conventie civila pentru ca nu suntem personalitate juridica etc, nu se supune fiscalitatii. Dumnealui nu plateste cota indiviza respectiv salariul pentru dumnealui spunand ca nu are cum sa-si plateasca el salariul. Din 30 de apartamente vreo 7 sunt inchiriate fara contract de inchiriere si nu le convine sa ne constituim in asociatie de proprietari, administratorul bagandu-le in cap ca asta ar fi urmatorul pas catre politie. La prima convocare au fost prezenti doar 9 proprietari din care 3 erau impotriva constituirii, alegerii presedintelui si comitetului executiv.
Am afisat a doua convocare dar se rup afisele de catre persoane rau intentionate si nu stim cati vor mai veni. Mie mi-au spus ca imi rup picioarele daca ma mai prinde ca le pun afise pe pereti. Spuneti-mi va rog ce am putea face sa scapam de acest administrator. Nu-mi spuneti sa apelez la Primaria de sector pentru ca nu rezolvam nimic cu acestia intrucat au relatii in primarie. Va multumim din suflet
1. Nu detine atestat
2. La cota indiviza in care intra si salariul dumnealui nu plateste cota parte ce-i revine din acel salariu
3. Se elibereaza doar chitanta ce face dovada platii, restul.....el este seful. Nu il pot verifica dupa facturi nu arata la cererea mea dosarul lunii respective
4.Cei care nu doresc schimbarea si care sunt presedinti la sectii de votare au foarte multe relatii la primarie. Avem de a face cu asa ceva in acest imobil.
Va expun pe scurt problema noastra a celor care vrem sa facem ceva. Din pacate suntem putini. Imobilul in care locuiesc nu are PRESEDINTE, comitet executiv, exista un cenzor pus de administrator care nu cred ca verifica lista de intretinere. Aceasta asociatie este compusa din doua scari cate 15 apartam. pe fiecare scara, din care 8 sunt cu chirie, deci nu vin la sedinta pentru ca le este bine asa, nu avem pe scara in care locuiesc o persoana care sa faca curatenie. Este foarte murdara scara, administratorul sterge parterul si etajul 1 acolo locuieste dumnealui, restul sa facem noi. De zugravit, nu mai spun, fiecare zugraveste pe palierul in care locuieste cand au bani. Ultimul etaj nu vreti sa stiti cum arata! Geamurile sunt murdare etc. Se pare ca o parte dintre locatari, care il sustin, sunt de acord cu aceste masuri impuse de admin. Am probleme cu terasa pt ca locuiesc la ultimul etaj, cand este zapada sotul meu se urca pe terasa sa o dea jos sa nu mai avem tavanul ud, mi-a spus sa fac eu reparatiile ca este in dreptul meu.
Si, da, am sa fac sesizare la primarie pentru ca nu este transparenta in listele de intretinere. Nu afiseaza modalitatea de calcul etc.
Va multumesc pentru rabdare si sfaturi.
O seara frumoasa
Da, avem tabelul cu semnaturi si sper ca joi cand avem sedinta sa avem succes. Din pacate daca nu se tine pentru ca au spus ca imi rup picioarele daca ma mai prinde in scara dumnealor. Am uitat sa spun ca suntem 2 scari a cate 15 apartamente fiecare. Scara in care locuiesc nu are persoana pentru curatenie si mai facem noi locatarii din cand in cand. Fiecare zugraveste pe palierul sau 3 apt pe palier. La ultimul etaj nu vreti sa stiti cum arata. Nu este zugravit de cand s-au mutat in bloc oamenii! Am fost presedinte de asociatie de prorietari si nu pot sa cred ca exista convietuire ca in evu mediu. Nu vor reabilitare termica, verificarea instalatiei de gaze de 2 ani nu este facuta, anul trecut trebuia sa o facem, i-am scos admin. mai mult de trei oferte si le-a refuzat, nu avem detectoare de gaz, nu avem proiectul tehnic al instalatiei de gaze si multe alte probleme. Este bine asa cum suntem! Am probleme cu terasa cand este zapada pe trasa sotul meu se urca si o da jos pentru ca ni se uda tavanul. A spus ca noi trebuie sa suportam cheltuiala ca este in dreptul nostru si totodata sa o si facem. Solutia este sa notific asociatia de locatari cu problemele care le am si vom vedea ce va fi. Cui sa fac notificarea daca nu avem reprezentant legal? Am incercat sa-i dau scris problema cu terasa si nu a primit-o administratorul!
Multumesc pentru rabdare si sfaturi
O seara frumoasa!
Se pare ca v-ati razgandit!
florentinazara a scris:

au spus ca imi rup picioarele daca ma mai prinde in scara dumnealor.

Pentru amenintari exista politie, depuneti o sesizare la politie, nu trebuie sa va fie teama.
In cazul in care vor indrazni sa isi puna in practica amenintarile veti avea dovada ca ati fost amenintata.
Scarile au contoare separate de apa rece, apa calda, gaze, caldura?
Incercati sa va constituiti asociatie separata pe scara, daca aveti proprietari de inteles.
Este foarte greu acest lucru intrucat 5 proprietari nu stau in bloc sunt inchiriate apartamentele si nu cred ca doresc acest lucru asa cum am spus majoritatea se complac in aceasta situatie nu vor sa se stie ca au inchiriat fara contract de inchiriere, iar alti 3 si admin nu doresc nicio schimbare. Multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
La o asoc.de prop. ce trebuie facut?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Asoc. De Prop. nu are organe de conducere de aproximativ 2 ani. Daca un membrul al asociatiei ia singur \"initiativa\", pentru ca nimeni nu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari Veronica Popescu Veronica Popescu REPREZINT 6 APARTAMENTE DINTR-UN BLOC DE 2 ETAJE. NE-AM HOTARAT SA INFIINTAM ASOCIATIE DE PROPRIETARI INSA NU STIM DACA LA INFIINTAREA ACESTEIA TREBUIE ... (vezi toată discuția)