Buna seara
Va aduc la cunostinta urmatoarele probleme
Suntem o asociatie de locatari fara presedinte, fara comitet executiv, un cenzor care l-a numit administratorul si care nu verifica lista de intretinere, doar o semneaza, dovada este o lista afisata unde am descoperit ca mi s-a pus mai mult la plata cota indiviza fata de cei care au aceeasi suprafata ca mine in apartament.
Administratorul, un om in varsta de vreo 70 de ani manipuleaza locatarii din asociatie sa refuze participarea la adunarea generala spunandu-le ca daca ne vom constitui in asociatie de proprietari, costurile vor fi mai mari pe lista de intretinere. Oamenii ii dau crezare pentru ca sunt multumiti de suma afisata care o au de plata. Mentionez faptul ca pe lista de intretinere apare salariu +impozit admunistrator, dar dumnealui nu plateste impozit nu are contract cu asociatia, nu are conventie civila pentru ca nu suntem personalitate juridica etc, nu se supune fiscalitatii. Dumnealui nu plateste cota indiviza respectiv salariul pentru dumnealui spunand ca nu are cum sa-si plateasca el salariul. Din 30 de apartamente vreo 7 sunt inchiriate fara contract de inchiriere si nu le convine sa ne constituim in asociatie de proprietari, administratorul bagandu-le in cap ca asta ar fi urmatorul pas catre politie. La prima convocare au fost prezenti doar 9 proprietari din care 3 erau impotriva constituirii, alegerii presedintelui si comitetului executiv.
Am afisat a doua convocare dar se rup afisele de catre persoane rau intentionate si nu stim cati vor mai veni. Mie mi-au spus ca imi rup picioarele daca ma mai prinde ca le pun afise pe pereti. Spuneti-mi va rog ce am putea face sa scapam de acest administrator. Nu-mi spuneti sa apelez la Primaria de sector pentru ca nu rezolvam nimic cu acestia intrucat au relatii in primarie. Va multumim din suflet
Este situatie delicata,in care primaria desi are obligatia sa se implice in temeiul disp art 55 din L nr 230/2007 din varii considerente in putine cazuri isi asuma responsabilitatea sa demareze astfel de controale asupra activitatii financiar contabile
Daca persoana in discutie exercita atributiile de administrator de imobil-fara insa a detine atestat profesional,deja este o incalcare a legii
Suplimentar ,cel in discutie percepe lunar sume pentru care nu prezinta oficial modalitatea de calcul-refuz care ridica suspiciuni asupra corectitudinii calculelor
Referitor la murdaria existenta,aceasta se datoreaza in parte si locatarilor care din comoditate accepta situatia,care nu sunt constienti de riscurile cu care se confrunta in situatia in care lunar avanseaza sume financiare pe temeiul de vecinatate unei persoane fara drept profesional si care atentie nu detine raport juridic incheiat cu asociatia
Daca persoana in dicutie nu are raport juridic incheiat pentru exercitarea atributiilor de administrator de imobil,daca nu exista comitet executiv,daca nu a fost convocata adunare generala care sa dispuna bugetul de venituri si cheltuieli se riica intrebarea temeiniciei si legalitatii indemnizatiei percepute lunar de pretinsul administrator
Daca exista persoana care exercita responsabilitatea de cenzor,acesta poate raspund penal pentru incalcarea dispozitiilor in vigoare si favorizarea generarii unui prejudiciu
Referitor la .Cei care nu doresc schimbarea si care sunt presedinti la sectii de votare au foarte multe relatii la primarie. , nu inseamna ca nu exista autoritati care sa analizeze si sa dispuna masuri legale
Daca la nivel de sector exista "pile si relatii ",pentru solutionare sesizati oficial primarul general,precizati concret si complet greutatile care le intampnati la primaria teritoriala
Mai se poate solutiona problema- inclusiv prin sesizarea oficiala a departamentului de administratie publica din cadrul Ministerlui Afacerilor Interne,care detine obligatia legala sa analizeze situatiile speciale din administratia publica-nesolutionate la nivel local
Succes !
Reparatie fatada
odishor
Buna ziua
revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare:
apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)