avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie la politie in calitate de "faptuitor"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie la politie in calitate de "faptuitor"

Am primit o citatie sa ma prezint la politie. Pe foaia ce o am de la politist nu scrie pentru ce sunt chemat la sectie. Pe foaia ce o avea dansu am observat ca era numele meul, cnp si mai era trecut ceva de furt. Problema e ca nu stiu sa fii facut nimica si nu am idee despre ce e vorba. Am intrebat sa imi dea ceva detalii si mai zis ca nu stie si a mai zis ca fapta pentru care sunt chemat nu poate fii mai veche de 6 luni. Pe citatie scrie ca sunt "faptuitor". Am nevoie de un avocat acolo? O sa fiu interogat? Sau ce se va intampla?
Mentionez ca nu am avut niciodata probleme cu legea, nici macar o amenda nu am. Deci sunt putin speriat si debusolat. As aprecia mult un raspuns care sa imi zica ce se va intampla.
Multumesc anticipat.
~ Conținut șters la cerere ~
Indiferent de aprecierea user-ului,legea poate fi modificata in conditiile prevazute ca urmare a unor propuneri legislative,prin OG,OUG si cu aprobarea parlamentului,etc.Colectivul acestui site nu poate si nici nu are puterea sa modifice legai.Mai mult,acest colectiv nu poate face propuneri legislative pentru ca nu este posibil conform legilor in vigoare
MIHAI GRIGORE a scris:

Sfatul meu este sa mergeti la politie fiindca oricum trebuie sa aflati despre ce este vorba si trebuie rezolvata problema. Pentru prima oara nu este nevoie sa apelati la ajutorul unui avocat , cel putin pana nu aflati exact ce acuzatii vi se aduc !B-)
Mai bine sa rezolvati problema in stadiul acesta incipient decat sa lasati , prin neprezentare , sa se acumuleze o stare de iritare pentru politistul care instrumenteaza dosarul si o stare de apasare si stres pentru dvs , nestiind pentru ce sunteti reclamat!
SUCCES!
=D>

Pe de o parte, poate ca nu va fi acuzat de nimic si in acest caz in mod sigur nu i-ar trebui avocat.:))

Pe de alta parte dupa ce se prezinta politia poate sa ii spuna ca nu ii trebuie avocat pentru ca nu e vorba decat sa de o declaratie.;)

Si pe cu totul alta parte, se poate intampla si sa nu mai iasa din sectie decat dupa ce expira cele 24 de ore de retinere indiferent ca ar da sau nu o declaratie intrucat are dreptul de a nu da nicio declaratie iar organul de politie are dreptul de a-l retine 24 de ore.:stunned:
Un dezavantaj ar fi ca nu ar mai putea discuta in conditii optime cu un avocat decat intre 6 ochi.:O
Se mai poate sa dea o declaratie si apoi sa ii prezinte invinuirea,etc.
In concluzie, variantele sunt multe dar care va fi cea care se va realiza va afla doar dupa de intra in sediul politiei, cu sau fara avocat, evident.;)

avocat Claudiu Lascsochi
~ Conținut șters la cerere ~
anatiti a scris:

eu nu am dreptul si nici nu am colegi in domeniu dar d-voastra precis aveti persoane care sa introduca o initiativa legislativa. nu cred ca e bine sa te numeasca cineva faptuitor cand tu nici nu stii despre ce este vorba

ART. 74 - Constitutia Romaniei
Initiativa legislativă
(1) Initiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifesta dreptul la initiativa legislativă trebuie sa provină din cel puţin un sfert din judeţele tarii, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie sa fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Alte discuții în legătură

Este legala inlocuirea unei declaratii intr-un dosar? violeta_vn violeta_vn Buna ziua, In urma cu ceva timp am depus o plangere la parchet pentru amenintare si santaj. Saptamana trecuta am fost chemata la politie sa dau declaratie, ... (vezi toată discuția)
Am primit o citatie in calitate de persoana cercetata irinuca21 irinuca21 Poate considerati ca nu e o problema fff serioasa, dar eu sun speriata. am avut functia de asociat cu un procent de 5% intr-o societate. In momentu actual soc ... (vezi toată discuția)
Acuzat pentru facturi false ChristianOO ChristianOO buna ziua, sunt acuzat ca faptuitor , de catre o firma la care am lucrat , ca as fi adus facturi (2) , false spre decontare, s-a facut plangere penala de ... (vezi toată discuția)