avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Nu mai povesteste nimeni nimic despre interviu? Cum a fost, ce-a fost greu, ce-a fost usor...
pentru adriana1
scuze, nu stiu cum sa introduc in raspuns ce a spus anterior un utilizator, ca sa il atentionez ca ii raspund, dar abia m-am deprins cu forumul, asa ca ... mai am de invatat
eu am gandit in felul urmator: daca fiecare materie valoreaya 25 de pct, ma axez mai degraba pe penal si pe proceduri, pentru ca la civil este foarte multa materie.
asa ca am inceput cu penalul si procedura penala.
la penal general am citit mitrache si bulai. mitrache e mai sintetic, si pe bulai ma uitam cand aveam neclaritati sau cand vroiam sa dezvolt o anumita problema, cand simteam ca nu o stapanesc.
la penal special toader si din cursul selectiv pentru licenta de la universitatea din bucuresti (institutii de drept penal).
tot la penal general am mai citit ceva - drept penal roman.partea generala. culegere de probleme din practica judiciara pentru uzul studentilor. ed a 5-a de bulai, mitrache (tata si fiu) si lefterache.
plus toate RIL-urile si deciziile de pe site-ul CSJ, sectia penala (pe astea nu stiu daca le-am parcurs pe toate, le citeam de obicei pe masura ce citeam teoria).
la procedura penala theodoru. dupa cum am mai spus, nu a fost o decizie tocmai buna, dar eu il recomand fata de neagu (pe care l-am parcurs in facultate si in 2006 cand am mai incercat la inm).
la procedura civila, cursul sel pt licenta al lui boroi si ciobanu, codul de procedura civila comentat si adnotat vol 1 al lui boroi (care, pe langa ce e in cursul pt licenta, contine de ex. si ce era in tematica la pct. 4, adica deliberarea si pronuntarea, hotararea etc.). plus codul comentat si adnotat de boroi si octavia spineanu matei si carticica de teste grila si spete pt examene de boroi si gabriela raducan.
la civil.
la civil cursul selectiv pentru licenta al lui boroi si liviu stanciulescu pentru anul 1 si drepturile reale, unde se vedea clar mana lui boroi.
apoi drept civil. drepturile reale principale de boroi, mona maria pivniceru, tudor vlad radulescu si carla alexandra anghelescu. sunt si note de curs si teste grila si spete. e din 2010, e la obiect, nici nu-ti trebuie mai mult pt. drepturi reale.
drept civil. partea generala. de boroi, pivniceru, radulescu si lucia irinescu. la fel are si ceva teorie si spete si grile.
la obligatii statescu si barsan.
la contracte deak
la succesiuni deak
pentru ultimele 3 eu am folosit si institutii de drept civil (cursul sel pt licenta) de c toader, m nicolae, r popescu, b dumitrache, coord barsan, deak, bebeiu.
familia m-a sustinut f mult.
cu fetita ... am hotarat ca cea mai buna solutie in conditiile date a fost cresa. si chiar a fost o solutie buna. am dat-o la cresa de la 1 an si 6 luni. o duc dimineata si o iau seara la 6. a mai stat cu tati, cu buni, cu bunelu, cu mamaia mea (pe care am deportat-o special de la galati ca sa ne ajute) si .... a functionat.
trebuie rezolvate multe grile. trebuie citite codurile. (mai putin cel civil, eu una cel putin degeaba incerc sa citesc, ca nu inteleg nimic). daca sunt greseli la grile, trebuie mers imediat si vazut in cod, de ce e gresit. asa se intiparesc in minte.
si inca ceva important.
o zi pe saptamana in care sa faci ceva pentru tine, pentru sufletul tau. eu am ales duminica in care nu citeam. pentru ca ai nevoie si de relaxare, inevitabil iti vine sa arunci toate cartile la un moment dat si atunci e bine sa-ti dozezi efortul.
multa bafta.
inca ceva.
cand ma apuca lenea sau nu mai aveam deloc chef de citit ma uitam pe site-ul inm la lista cu rezultate din anii precedenti si ma gandeam ca daca ei au reusit si eu o sa reusesc, dar pentru asta tb sa citesc. si ma gandeam si la fiica-mea, ca vreau sa fiu un model pentru ea. si reuseam sa ma automotivez si sa merg mai departe.
pentru alte intrebari, sunt aici. dupa o scurta vacanta (pana luni).
alexiamaria a scris:

pentru adriana1
scuze, nu stiu cum sa introduc in raspuns ce a spus anterior un utilizator, ca sa il atentionez ca ii raspund, dar abia m-am deprins cu forumul, asa ca ... mai am de invatat
eu am gandit in felul urmator: daca fiecare materie valoreaya 25 de pct, ma axez mai degraba pe penal si pe proceduri, pentru ca la civil este foarte multa materie.
asa ca am inceput cu penalul si procedura penala.
la penal general am citit mitrache si bulai. mitrache e mai sintetic, si pe bulai ma uitam cand aveam neclaritati sau cand vroiam sa dezvolt o anumita problema, cand simteam ca nu o stapanesc.
la penal special toader si din cursul selectiv pentru licenta de la universitatea din bucuresti (institutii de drept penal).
tot la penal general am mai citit ceva - drept penal roman.partea generala. culegere de probleme din practica judiciara pentru uzul studentilor. ed a 5-a de bulai, mitrache (tata si fiu) si lefterache.
plus toate RIL-urile si deciziile de pe site-ul CSJ, sectia penala (pe astea nu stiu daca le-am parcurs pe toate, le citeam de obicei pe masura ce citeam teoria).
la procedura penala theodoru. dupa cum am mai spus, nu a fost o decizie tocmai buna, dar eu il recomand fata de neagu (pe care l-am parcurs in facultate si in 2006 cand am mai incercat la inm).
la procedura civila, cursul sel pt licenta al lui boroi si ciobanu, codul de procedura civila comentat si adnotat vol 1 al lui boroi (care, pe langa ce e in cursul pt licenta, contine de ex. si ce era in tematica la pct. 4, adica deliberarea si pronuntarea, hotararea etc.). plus codul comentat si adnotat de boroi si octavia spineanu matei si carticica de teste grila si spete pt examene de boroi si gabriela raducan.
la civil.
la civil cursul selectiv pentru licenta al lui boroi si liviu stanciulescu pentru anul 1 si drepturile reale, unde se vedea clar mana lui boroi.
apoi drept civil. drepturile reale principale de boroi, mona maria pivniceru, tudor vlad radulescu si carla alexandra anghelescu. sunt si note de curs si teste grila si spete. e din 2010, e la obiect, nici nu-ti trebuie mai mult pt. drepturi reale.
drept civil. partea generala. de boroi, pivniceru, radulescu si lucia irinescu. la fel are si ceva teorie si spete si grile.
la obligatii statescu si barsan.
la contracte deak
la succesiuni deak
pentru ultimele 3 eu am folosit si institutii de drept civil (cursul sel pt licenta) de c toader, m nicolae, r popescu, b dumitrache, coord barsan, deak, bebeiu.
familia m-a sustinut f mult.
cu fetita ... am hotarat ca cea mai buna solutie in conditiile date a fost cresa. si chiar a fost o solutie buna. am dat-o la cresa de la 1 an si 6 luni. o duc dimineata si o iau seara la 6. a mai stat cu tati, cu buni, cu bunelu, cu mamaia mea (pe care am deportat-o special de la galati ca sa ne ajute) si .... a functionat.
trebuie rezolvate multe grile. trebuie citite codurile. (mai putin cel civil, eu una cel putin degeaba incerc sa citesc, ca nu inteleg nimic). daca sunt greseli la grile, trebuie mers imediat si vazut in cod, de ce e gresit. asa se intiparesc in minte.
si inca ceva important.
o zi pe saptamana in care sa faci ceva pentru tine, pentru sufletul tau. eu am ales duminica in care nu citeam. pentru ca ai nevoie si de relaxare, inevitabil iti vine sa arunci toate cartile la un moment dat si atunci e bine sa-ti dozezi efortul.
multa bafta.
inca ceva.
cand ma apuca lenea sau nu mai aveam deloc chef de citit ma uitam pe site-ul inm la lista cu rezultate din anii precedenti si ma gandeam ca daca ei au reusit si eu o sa reusesc, dar pentru asta tb sa citesc. si ma gandeam si la fiica-mea, ca vreau sa fiu un model pentru ea. si reuseam sa ma automotivez si sa merg mai departe.
pentru alte intrebari, sunt aici. dupa o scurta vacanta (pana luni).
cu siguranta vei fi un model demn de urmat pentru fiica ta, care are toate motivele din lume sa se mandreasca cu o asemenera mamica!...Felicitari, multa putere de munca si o cariera incununata de succes!
alexamaria. Multumesc. aveam nevoie de asta . .si pentru mine fetita mea constituie in mare temelia incapatanarii mele de a face asta. doar ca intradevar uneori obosesc. e bine sa stiu ca nu sunt singura care simte astfel. si e bine cand vad ca se poate. am sa imi dozez mai bine efortul si timpul . multumesc inca o data. ai de ce sa fi mandra de tine . ceva imi spune ca vei fi un magistrat foarte bun. succes.
s-au afisat acum cateva momente rezultatele si la celelalte probe (rationament+interviu),fara a se specifica media finala a fiecarui candidat.
din anumite calcule insa,se pare ca 71 din cei 72 pot fi considerati auditori de justitie(ramanad sa treaca de proba psihologica),unul dintre candidati din pacate nereusind sa aiba media finala 7,00 ( a obtinut 6,90).imi pare sincer rau pentru candidata,la ce dificila a fost etapa eliminatorie,ar fi meritat sa fie auditor de justitie:(
felicitari celor 71 si mult succes la proba psihologica!!! =D>

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)