avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
daca pleci de la 0 4 ore cam putin., materia o sa o parcurgi dar iti dai seama ca nu o sa o stapanesti foarte bine, pe de alta parte chestia asta este relativa cu nr de ore invatatul ... ca eu am prietenii de au invatat de au rupt dar si cativa care au invatat gen 2-3 luni si au intrat. Eu nu iti recomand cursurile selective pt ca au multe gauri.
si nu sunt 5000 de pag ... ai 250 la parte generala + 250 la reale +200 la obligatii ( fara raspundere ca nu e rentabila , dau 1 grila de acolo care ca regula e usoara ) +350 la contracte si 300 la sucesiuni sa zicem groso modo 1400 la civil- la penal ai 700 in toatal + procedura penala 500 + procedura penala 500 din Udroiu in concluzie ai 3200 de pag cu coduriel sa zic 3400
damy a scris:

daca pleci de la 0 4 ore cam putin., materia o sa o parcurgi dar iti dai seama ca nu o sa o stapanesti foarte bine, pe de alta parte chestia asta este relativa cu nr de ore invatatul ... ca eu am prietenii de au invatat de au rupt dar si cativa care au invatat gen 2-3 luni si au intrat. Eu nu iti recomand cursurile selective pt ca au multe gauri.
si nu sunt 5000 de pag ... ai 250 la parte generala + 250 la reale +200 la obligatii ( fara raspundere ca nu e rentabila , dau 1 grila de acolo care ca regula e usoara ) +350 la contracte si 300 la sucesiuni sa zicem groso modo 1400 la civil- la penal ai 700 in toatal + procedura penala 500 + procedura penala 500 din Udroiu in concluzie ai 3200 de pag cu coduriel sa zic 3400

Daca ne-ai dat nr de pagini,nu poti sa ne dai si numele cartilor si autorii. Ms.
Eu stiu de o regula nescrisa conform careia, cei care au studiat la stat si in centre universitare ,pot scadea 2 puncte din media examenului de licenta ,nota care s ar apropia de cea pe care o pot obtine la inm.

Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
ContSters183056, utilizator
si eu zic ca e importanta baza care o ai e foarte greu sa te apuci sa inveti la nivel de intrat la INM dc nu ai baza. Insa nici asta nu e un eveniment insurmontabil daca inveti ... dai catva ani si intrii totul cu INM este sa dai in fiecre an. Cat despre 2 puncte nu stiu acum teoretic cam asa e dar in examen ai si emotii poate sunt si probleme in viata privata... si de ce zi prinzi la examen si cum intelegi grilele ....
la civil - drept material
1. Parte Generala- G.Boroi sau Gh Beleiu
2. Reale - C.Barsan sau V.Stoica ( manualul nu tratatele )
3. Obligatii - Statescu si Barsan sau L.Pop
4. Contracte - Fr Deack sau Chirica ( dar mai bien Deack ca asta e prea mare)
5. Succesiuni - Fr. Deack sau Chirica

la procedura civila
1. G.Boroi, V.M Ciobanu - Curs selectiv pt licenta sau M.Tabarca - drept procesual civil vol I si II + codul ff. bine stiut

La penal material

Parte Generala - C. Mitrache + M.Udroiu + codul ff. bine
Parte Speciala T.Toader + M.Udroiu + Codul daca se poate continutul legal inafara de sanctiune stiut pe dinafara

Procedura penala
Codul ( eu stiu oamenii de fac baremul doar cu codul dar eu unul nu ma risc asa )
M.Udroiu ( are si mica reforma cuprinsa ) sau I.Neagu ( da in Neagu se bate mult campii gen ca retrospective legislative ... ) , de ci de preferinta Udroiu are 450 de pagini + Grile si avand in vedere ca el face grilele la Procedura penala sunt ok sa le faci.

si cam atat rabare si tras tare nu este un nr de ore fiecare stie cat si cum poate un om in 4 ore poate invata cat altul in 12 e vb de la persoana la persoana fiecare cu stilul sau.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)