haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Nu credeti ca ar trebui sa renuntam la a ne mai jigni pe aici? sa nu mai lansam supozitii, gen locuri cumparate? Cred ca ar trebui sa avem discutii constructive si sa facem analize obiective in ceea ce priveste esecul unora si reusita altora. ca o ultima postare a mea aici, voi spune concluzia examenului din 2011 (care va urma): 1.trebuie sa stim totul si sa ne asteptam la orice.
eu am dat de cateva ori acest examen, sincer credeam ca nu mai exista nicio necunoscuta in ceea ce l priveste. dar se pare ca m am inselat. nu ma asteptam la subiectele de la penal si procedura penala, care daca ar fi sa ne raportam la cata informatie asimilam noi la civil si procedura civila, nu au fost grele (ganditi-va, ca la procedura civila stim tot felul de chichite, iar la penal si procedura penala ne am obisnuit sa ne ducem doar cu informatii de suprafata, deoarece asa se cerea pana in 2009).
2. pentru mine acest examen a fost imposibil, cred ca l as fi trecut doar daca as fi stiut fff bine materia. ne stiind f bine materia, am fost nevoit sa acord mult timp primelor 3 materii iar la procedura penal, le am rezolvat in 35 de minute pe toate, motiv pentru care am gresit 14 (recunosc ca daca aveam timp de analiza la procedura penal, tot faceam 7 greseli).
3. problemea mea pentru la anul este urmatoare, nu stiu de unde sa invat penal si procedura penal, astfel incat sa stiu ff bine materia. sunt de accord ca neagu si compania de la penal nu rezolva decat pe bucati problema. la civil si proc civila nu sunt probleme, cartile sunt ok. in legatura cu aceasta problema, v as fi recunosacator sa mi dati sfaturi.
Doamne ajuta!
Si totusi, pentru a putea rezolva subiectele care s-au dat anul asta, ce carti ar trebui sa cautam?La penal am inteles, Kugaly si codul adnotat. Dar la procedura penala?
Eu am o mare problema cu civilul si procedura civila, nelucrand in domeniu, n-am cum sa imi dau seama cum functioneaza fiecare institutie in sine, doar retin ce citesc in cartile lui barsan si statescu, iar de data asta, se pare ca n-au fost suficiente.
Deci....?
Imi permiti sa te contrazic? La civil am invatat din statescu, birsan la TGO si din birsan la drepturi reale si a fost f. ok, nu am avut probleme la civil, cat timp le aprofundezi f. bine mai ales la TGO unde materia e f. densa.
La procedura civila eu iti recomand combinatia Tabarca-Les. Daca le faci pe ambele in paralel stii f. bine.
La pr pen si eu m-am mai interesat la colegii de pe forum si mi s-a recomandat Theodoru alaturi de codul de pe procedura penala adnotat de Volonciu.
Licenta mi-am facut-o pe punerea in executare a hotarilor penale si am partea din CPP adnotat din Volonciu si daca ai rabdare iti zice f. multe lucruri interesante.
imi cer scuze ptr postul de ieri, la penal nu facut grilele d-na Kugaly.. in rest, nu stiu ce sa zic, poate nu trebuie un anumit autor, ci trebuie citit din mai multi, pentru a va face o imagine de ansamlu, iar apoi fixat detalii citind din unul sg. iar ptr grilele de ieri la proc pen trebuia citita multa practica+ experienta parchet si instanta