avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Neagu este intr-adevar slab! Eu nu am invatat din el, desi multa lume marseaza pe acest tratat. L-am citit ulterior si am constatat ca intre el si Cod nu e nici o diferenta.
Pardon! Cum ai putea altfel sa aflii detalii din meandrele dreptului procesual penal sovietic?! :stunned::stunned:
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Executron, utilizator
adrian_t87 a scris:

Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni si imi spun doar parerea si o sa va explic la urma de ce am parerea aceasta . Mi se pare extrem de greu ca cineva sa stie raspunsurile la grile , apoi la toate testarile din cei 2 ani de inm la aceleasi obiecte civil , penal si proceduri apoi la examnul de absolvire si apoi la examnul de definitivat . Avand in vedere ca in organizarea acestor testari sunt implicati oameni diferiti (se dau pe parcursul a 4,5 ani) acel cineva ar trebui sa aiba o retea de relatii si sume imense de bani ce mi se pare greu de crezut . Nu stiu cum arata toate aceste testari dar pot sa presupun ca cineva care nu cunoaste materia ar fi incapabil sa le rezolve.

Sunt de acord cu tine! La fel gandesc si eu! Poate ca suntem noi prea idealisti......
Sal.Cred ca este pt prima data cand postez ceva legat de inm. Am aspirat si eu la o functie de magistrat dar se pare cam am picat cu 60.Cred ca a fost cel mai greu examen de cand admiterea se face prin Institutul National de Magistratura.Nu sunt nici trist nici dezamagit pt ca am picat.Au picat persoane care au muncit mai mult decat mine si care meritau sa intre mai mult decat mine.Nu sunt dezamagit nici de punctajul obtiunut avand in vedere dificultatea examenului.Mi se pare ok ca examenul sa aiba un grad mai ridicat de dificultate dar nu mi se pare in regula ca un examen pt promovare in functie sau chiar si pt admiterea in magistratura ( cei cu 5 ani vechime) sa fie un examen cu o dificultate mult mai scazuta decat un examen pt admitere in institut.Dat fiind faptul ca traim in Romania nu este exclus ca unul doi si fi avut ceva mai multe informatii in ce priveste examenul dar in principiu mi se pare un examen corect.Haide'ti sa ne indreptam privirea spre UNBR unde mai bine de 50 % intra pe alte criterii.Din examenul asta am invatat ca inm-ul nu trebuie sa fie un scop in viata..pt mine va ramane poate doar un hobby pt a nu fi dezamagit de rezultate:))
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters135817, utilizator

Iubita mea, hai sa-ti spun o realitate pe care am aflat-o ieri de la o persoana din interior. Anul acesta s-au retinut 10 locuri pt mirifica suma de 100.000 euro.

Aaaa...:)da mie mi se pare putin 10000 coco pt un loc:stunned::stunned::stunned: mai puneti nitel:):)
Si vreau si Cancan :Psi Click:P....si....care mai sunt :giggle:?
Mai...nu denigrati sistemul si justitia romana. Pai asa aveti voi incredere in sistem? :) Parol...tato, sa ma-mpusti....:))

Hai, sa nu ne mai certam, asta e, ne vedem pe topicul pentru 2011. Plec la invatat. Pa,pa.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)