avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
.. prin urmare cei care doresc sa prinda "printre ultimele trenuri in Magistratura prin INM" 2011 e momentul ideal.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Executron, utilizator
Acest concurs de admitere la INM a fost cel mai greu din ultimii ani. Subiectele mi s-au părut neclar formulate în multe cazuri, iar gradul de dificultate l-am găsit foarte ridicat. E nedrept că a fost așa și vă înțeleg mâhnirea. Anul trecut în schimb a fost mult mai accesibil. Am observat că adeseori se susține despre admiterea în magistratură pe 5 ani vechime că ar fi floare la ureche. Mulți se uită puțin la subiectele de teorie, văd că par ceva mai simple și concluzionează că e mai ușor de intrat așa. În realitate, acolo se dau 70 de grile, dintre care 20 sunt de spețe și se punctează cu 2,5 puncte bucata rezultând 50 % din nota finală în cazul când sunt făcute toate corect. Acestea sunt foarte grele, adesea controversate și aproape întotdeauna se dau din jurisprudență. Iar cu subiectele de teorie din civil/penal/procedură penală/procedură civilă poți face maxim 40 de puncte, echivalentul notei 4. Plus că sunt 6 materii în bibliografie printre care și CEDO. Nu este deloc ușor un astfel de concurs, iar anul trecut în toamnă nu s-au ocupat locurile din cauza gradului de dificultate ridicat. Spre exemplu două întrebări se întindeau pe o pagină întreagă. Puteți încerca să rezolvați subiectele din acea sesiune de toamnă, iar dacă faceți minim 70 înseamnă că așa este, acel concurs e unul ușor. Morala este una simplă: anul trecut a fost ușor în vară pentru INM și extrem de dificil în toamnă pentru admiterea direct pe post. Anul ăsta a fost extrem de dificil pentru INM. Concluzia - de la an la an admiterea în magistratură (sub oricare dintre cele două forme) pare să devină mai grea.
Examenul de anul asta de la INM a fost cel mai greu de cand s-a modificat modalitatea de admitere in sensul scoaterii probei clasice de speta si teorie, adica din 2006. Au dat-o in bara anul asta cu subiectele de la penal si proc. penala, dar sunt slabe sansele sa se mai intample ceva oricate memorii ar fi depuse, chiar daca ele ar fi intemeiate. Important este sa nu va descurajati si sa incercati din nou la anul. Perseverenta va va fi rasplatita. Va spun asta pentru ca si eu am dat de cateva ori pana am reusit acum cativa ani.
auzisem de vreo 3 luni ca s-a cam acoperit necesarul de magistrati(se vorbea prin inm),dar am sperat ca e doar un zvon ca atatea altele.Deci sunt in asentimentul lui Rares,cand spun ca la anul va fi tot greu ,iar locurile din ce in ce mai putine.Nu vreau sa fiu rautacioasa,ci obiectiva si sa nu ma imbat cu apa rece.Scuze ca "am dat cu parul";nu mi-am revenit inca.Sunt furioasa pe sistemul asta de admitere si mai ales ....pe mine.
nu stiu dc se spune ca s-a acoperit necesarul de magistrati ...eu in caras-severin si timis (de aici sunt) nu cunosc un parchet sau judecatorie in care sa nu fie un deficit major de personal...chiar azi a fost un reportaj la antena despre lipsa de magistrati din timis...
Dar poate pana ajungem noi sa dam iar la INM locurile vacante se vor ocupa...cine stie ce va mai fi...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)