valensa a scris:
intr-o alta ordine de idei, mi se pare laudabila propunerea de a se sustine in 2 zile consecutive civilul, penalul
chiar daca ar presupune costuri suplimentare (cazarea, masa, etc. pentru unii dintre candidati)
mi se pare mult mai corect asa pentru ca scade puterea de concentrare dupa cate un set de 25 de intrebari
exact asta discutam cu un coleg inaintea examenului, ar fi ideal sa se imparta pe zile diferite. e mult mai usor sa te concentrezi pe o materie decat sa sari de la una la alta cand rezolvi grilele. plus ca sunt multe diferente intre cele doua proceduri la institutii la care te-ai astepta, intr-un stat democratic cu legislatie care sa respecte principiul previzibilitatii normei juridice, sa fie o identitate mai mare. De exemplu multi colegi au gresit la grila cu termenul de introducere a contestatiei in anulare, una dintre variante fiind 30 de zile, adica termenul din penal, in civil fiind o luna :D eu am remarcat diferenta chiar in ziua dinaintea examenului, cand mi-a sarit in ochi diferenta asta, altfel cred ca mi-ar fi scapat la examen amanuntul asta, cand treci de la o procedura la alta...