avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Eu nu stiu cine si ce mai asteapta din moment ce situatia a fost clar expusa in plenul sedintei CSM din 6 septembrie 2010! Si eu sunt unul din picati dar nu imi place sa ma imbat cu apa rece, asa ca pentru mine incepe un nou an de invatat in paralel cu serviciul si in detrimentul orelor de somn.#-o

Textul este reprodus cu copy/paste
"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea propunerii de modificare şi completare a Regulamentului privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.439 din 15 iunie 2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.560 din 28 iunie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, sesiunea august - septembrie 2010."

Monster a scris:

Eu nu stiu cine si ce mai asteapta din moment ce situatia a fost clar expusa in plenul sedintei CSM din 6 septembrie 2010! Si eu sunt unul din picati dar nu imi place sa ma imbat cu apa rece, asa ca pentru mine incepe un nou an de invatat in paralel cu serviciul si in detrimentul orelor de somn.#-o

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea propunerii de modificare şi completare a Regulamentului privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.439 din 15 iunie 2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.560 din 28 iunie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, sesiunea august - septembrie 2010."

Decizia asta se refera strict la respingerea propunerilor de modificare pentru examenul in curs...o eventuala hotarare pentru un viitor examen a ramas sa fie luata...ce intereseaza pe majoritatea dintre ei care ne dam interesul pe aici este daca viitorul examen va fi in august 2011 sau mai devreme?!? :slap:
pe teletext la tvr (pag 115) se spune ca csm a solicitat ministerului de justitie modificarea legii pt. organizarea unui nou concurs de admitere la inm in 2010
Sa nu disperam! Simt ca se va da o noua runda, pentru cele 128 locuri neocupate. Sa ne gandim ca CSM si-a previzionat pentru promotia 2010-2012 ca va merge cu 200 de auditori si nu cu 72. Nu se poate sa se mearga timp de 2 ani cu 72 cursanti, avand in vedere ca pentru acestia sunt alocate fonduri pentru pregatire, cazare, si nu stiu altele ce ar mai putea fi. Daca, spre exemplu, nu se va da examen pentru completarea celor 200 locuri, nu vad cum vor adauga la examenul de anul viitor (pe langa presupusele 200 locuri ce vor fi) cele ramase de anul acesta.
Cum ar arata,oare, ca la INM sa fie, in 2012, 72 absolventi si, in 2013, 328 absolventi????
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
tavianus, utilizator
Monster a scris:

Propunerea de modificare care a fost respinsa se referea la coborarea limitei de admitere sub 70 de grile iar aceasta decizie a fost luata luni.
In ceea ce priveste discutiile de ieri cred ca singurul lucru interesant ar fi declaratia presedintei CSM cum ca ar fi necesara adoptarea unei OUG pt. modificarea legii in sensul posibilitatii organizarii unei admiterii ori decate ori este nevoie. E vorba doar de o propunere si pana legea nu este modificata nu se poate face nimic. In consecinta nu cred ca ne putem astepta la mai mult pentru moment.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)