avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt mostenitoare??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt mostenitoare??

Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi si a mai avut o singura fata.Sora vitrega a murit acum in febr.Intrebarea mea este daca sant mostenitoare a apart.dupa moartea sotiei lui?Dupa moartea tatalui nu s.a facut succesiune.si eu nu pot dovedi ca sant al lui decat cu certif.de nastere.Sotia lui il poate vinde fara stirea sau aprobarea mea??va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 14:21, 6 Aprilie 2017
al cui frate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet cele de mai sus, cu modificarile de cuviinta dupa raspunsurile dvs.:
- sotia tatalui - detine 1/2, tata - detine 1/2;
- dupa decesul tatalui, sotia detine in continuare 1/2 si mosteneste 1/4 din jumatatea tatalui, respectiv 1/8 din intreg apartamentul in timp ce fiicele mostenesc impreuna 3/4 din jumatatea tatalui, respectiv 3/8 din intregul apartament
- la moartea surorii, vin la succesiune sotul acesteia, cu 1/3, mama acestei, cu 1/4 din 2/3 ramase si sora (adica dvs.) cu 3/4 din 2/3 ramase. Aceste cote se aplica la toate bunurile detinute de sora, nu doar la cota mostenita de la tata, adica inclusiv la cota de 1/2 din apartamentul ei achizitionat in tmpul casatoriei.
Puteti face un partaj succesoral in cadrul succesiunii dupa sora dvs. astfel incat sa ramana apartamentul sau, sotului si sa va ramana dvs. si sotiei tatalui apartamentul provenit de la tata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult doamna Zoya,am.inteles...vorbeam de fratele sotiei tatalui meu...insa acum ma gandesc ..daca era in 1979 cand tata a murit,apart.nu erau proprietate privata si s.ar putea ca sotia tatalui sa.l fi cumparat dupa 89...atunci ??!nu mai am nimic,cred.....numai daca cumva e pe numele surorii mele....nu stiu cum sa aflu asta,fara sa.se afle ca ma interesez.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratele sotiei tatalui nu are vocatie succesorala nici la mostenirea tatei si nici la cea a surorii dvs.
Daca apartamentul a fost achizitionat dupa moartea tatalui, acesta este exclusiv al sotiei acestuia. Daca l-a achizitionat sora, aveti drepturi ca urmare a mortii surorii.
Oricum aveti un drept, in calitate de mostenitoare a surorii, la tot ceea ce detinea aceasta cand a decedat, in proportiile aratate.
Puteti cere un extras de informare de la Cartea Funciara, cu ajutorul unui notar. Taxa era in jur de 20 Lei (s-o mai fi marit acum) si extrasul era gata in max. 1 saptamana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)