Astazi am fost anuntat de sefa mea ca, de la 1 mai, eu si inca un coleg vom fi concediati deoarece in firma se fac restructurari. Sefa a precizat ca decizia a fost luata in urma unei "evaluari" si ca noi doi am tras "lozul necastigator". De asemenea, ni s-a spus ca vom primi cate 2 salarii compensatorii.
Intrebarea mea ar fi: daca eu consider ca este vorba despre o concediere abuziva, ce pot face? Banuiesc ca, fiind vorba de o decizie unilaterala, nu este nevoie de semnatura mea pentru ca demiterea sa intre in vigoare. Pot cere sa vad in ce a constat "evaluarea"? Si, daca nu sunt multumit de modul in care s-a facut aceasta, pot actiona in justitie? Iar, in justitie, pot obtine altceva in afara de o eventuala reangajare?
Nu, actiunea mea nu se afla pe rolul instantei. Concedierea mea are loc tocmai din cauza insolventei, intrucat e nevoie de "restructurari". Asta inseamna ca nu ii mai pot actiona in instanta, din cauza insolventei, chiar daca masura mi se pare una abuziva?
Compania se afla in insolventa. Eu nu am deschis inca nicio procedura impotriva lor. O mai pot deschide acum? Sau, dat fiind ca firma e in insolventa, nimeni nu poate sa-i dea in judecata?