avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Banca din gradina blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Banca din gradina blocului

Buna ziua,
Locuiesc la parterul unui bloc de garsoniere si in fata balconului sunt instalate 3 banci ,la aproximativ 4,5 si respectiv 6 m de balconul meu..De catva timp ,vreo 3 familii de pensionari isi fac "veacul"pe bancile respective,incepand de la 9 dimineata pana la 8-9 seara.Problema e ca rwspectivii pensionari nu folosesc bancile in scopul de a se odihni,ci se angajeaza in discutii interminabile ,iar larma pe care o fac acopera uneori si sunetul televizorului de la mine din casa .I-am rugat sa vorbeasca mai incet si binenteles ca rspunsul a fost "locuim de 30 de ani in bloc,daca nu iti convine ,inchide geamul".
Stiu ca exista o lege a linistii publice care spune ca e interzisa "tulburarea fara drept a linistii publice...prin larma,zgomote.."dar nu as vrea sa incep "razboi" pe planul asta pentru ca ,in primul rand sunt chiriasa in bloc ,in al doilea rand legea e foarte ambiguua si in al treilea rand ,in ideea ca as chema Politia,va fi cuvantul meu impotriva cuvantului lor pentru ca garsonierele de deasupra mea (pana la etajul 5)sunt locuite tot de chiriasi si,in plus , majoritatea nu prea stau pe acasa .
M-am gandit ca o solutie mai buna ar fi mutarea bancilor ceva mai incolo dar pentru asta trebuie facuta o cerere la primarie,gradina fiind domeniu public .Dar nici aici nu prea am vreo o sansa ,pentru ca vreo doi dintre pensionarii respectivi sunt in comitetul executiv al asociatiei de propietari(de altfel ei au angajat si administratorul) iar sansele ca sa obtin semnaturi pe un tabel nominal de la jumatate plus unul propietari ,sunt minime(nu degeaba locuiesc ei in bloc de 30 de ani :)
Asa ca am abordat problema din punct de vedere al legalitatii instalarii bancilor la locul respectiv.Fostul administrator mi-a spus ca bancile au fost aduse de cativa propietari ai blocului,acum vreo 15 ani ,de la actualul Rosal.Am cautat pe internet legi si norme metodologice care sa ma lamureasa in privinta amenajarii spatiilor verzi dar nu am gasit nimic "la obiect".
Poate cineva sa ma lamureasca din ce categorie de constructii fac parte bancile respective si care e baza legala in temeiul careia Primaria a instalat bancile acolo? Si inca ceva:bancile sunt pur si simplu infipte in pamant si nu exista vreo alee amenajata care sa duca la ele.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
karaa, utilizator
Am avut rabdarea sa va citesc fiecare cuvant.... Sigurul impuls pe care il am este sa arunc cu apa pe ei (pe pensionari). Am mai spus asta si nu-mi retrag spusele. Poate parea o gluma, dar eu cred ca la cateva "udari" d-astea...vor renunta. Asta in cazul in care va asumati si niste reactii din partea lor. Sunt convinsa ca pana la urma vor renunta sau isi vor schimba locul.
:)Doamna Elga ,probabil ca va veni o zi in care or sa ma scoata intr-atat din pepeni incat voi pune furtunul pe ei:)Am o vecina la etajul 7 care le mai arunca cate un ibric de apa din cand in cand dar ,frunzisul e des (pomi plantati prin "70) si apa nu prea ajunge ...poate doar daca ar arunca cu vreo punga de apa, si va dati seama ca asa ceva nu poti face...
De ce nu? Inseamna ca mai aveti aliati in bloc!!! :)
Buna ziua!
Nici nu pot exprima in cuvinte cat va inteleg situatia!:( In cazul meu este si mai grav. Sunt 3 familii care se aduna, pregatesc gratare, sparg seminte, barfesc ....si sunt acompaniati de un acordeon ,pentru ca unul dintre ei este lautar.:) Uneori mai incing si cate o hora, iar femeile scot niste chiote... de ai impresia ca in fiecare zi se marita cate o fata mare. Replica este urmatoarea "avem o singura viata si vrem sa ne distram". Cu politia nu veti face nimic. Eu am incercat...e de prisos....iar in instanta...doar nervi si bani cheltuiti.Eu m-am resemnat...dupa cativa ani. Ii las pe ei sa traiasca asa cum vor si sa creada ca au castigat....spun asta , pentru ca doua familii si-au pus apartamentele in vanzare, una dintre ele fiind eu. Nervi tari va doresc.....sau resemnare.#-o
Da, se pare ca au castigat in fata dv. La nivel national au castigat si poate vor mai castiga inclusiv in alegeri generale, locale, prezidentiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai e permis spalatul balconului ? gev gev O prietena locuieste la parter intr-un bloc de 10 etaje si se plange ca la orele 23-24 un vecin de la etaj isi spala balconul, zgomotul apei cazand pe spatiul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii pfeeris pfeeris Buna ziua! Locuiesc la parter si am o problema cu vecina de la etajul 1. Desi are balcon isi intinde rufele in exteriorul acestuia , in dreptul geamului meu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice kobgala kobgala buna ziua !vreau sa fiu cat mai scurta ,cum pot proceda cu o doamna judecatoare care locuieste intr-un apartament deasupra mamei mele si care la orice miscare ... (vezi toată discuția)