avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa pierdute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa pierdute

Socrii mei au pierdut actele casei,ce pasi trebuie urmati pentru refacerea tuturor actelor,de unde trebuie inceput?? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2017
Daniela005, utilizator
Vorbiti de succesiune dar va contraziceti si afirmati ca nu poate fi vorba de notar.Cine credeti ca face succesiunea?
mergeti la primarie, la taxe si impozite, si cereti un istoric de rol fiscal cu toate documentele din dosarul de rol; daca chiar nu au nimic acolo, cereti la arhivele nationale judetene, de care apartine zona unde e situata casa (or sa va indrume acolo ce sa cereti exact)
Nu ma contrazic,nu putem sa facem nimic pana nu avem din nou contractul casei! Stiu ca prin notar se fac toate actele,dar trebuie sa stiu de unde sa incep, sa caut, ca sa pot scoate un duplicat al vechiului contract! Dupa ce avem din nou contractul,atunci trebuie umblat ptr succesiuni si altele,deoarece vechiul contract este pe parintii socrului si apoi trebuie facut pe numele socrului si asa mai departe(cautat mostenitori,rude,etc)! Fara contract nu avem ce cauta la notar,am intrebat... Intrebarea era: de unde sa incep cautariile sa obtin un duplicat al vechiului contract ca sa putem sa-l punem la zii???Primaria ne-a trimis la Cartea Funciara,Cartea Funciara inapoi la primarie,altii spun ca la Cadastru.....totii ne plimba! Atunci cand s-au facut actele,probabil socrul meu nu era nici nascut... Greu! Cumva,undeva trebuie sa existe ceva.... Multumesc

Ieri l-am trimis pe socrul meu,din nou la primarie,sa ii dea un nr de lot,ca asta sa cerut la Cartea Funciara,dar .. aceelasi raspuns:ei nu au ce sa-i dea,sa mearga la Cartea Funciara!Si o luam de la capat... Multumesc Zoya.. Pana la urma ma gandesc ca putem gasii ceva..


[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2017
trandafir2, moderator
Daca sunt acte atat de vechi, sunt la Arhivele Nationale (locale). Se incheiau la grefa tribunalului, nu la notar; e posibil sa aveti acte doar pe tern si autorizatie de constructie pe casa. Nu cunosc speta dar imi puteti scrie in privat si cu placere va ajut, daca pot, cu niste sfaturi. Zic ca am ceva experienta in cautat acte de proprietate "in carul cu fan" ... multa vreme m-am ocupat de revendicari ale imobilelor nationalizate.
Un raspuns pe masura!Multumesc .

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Acte casa AndreeaRadu98 AndreeaRadu98 Ne-am construit o casă în grădina părinților noștri, si vrem sa ne facem acte ca sa putem sa facem contractul pentru energie electrică apa... Problema e ... (vezi toată discuția)
Casa noua construita pe amprenta casei vechi unika01 unika01 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o casa. E noua, e la gri. Casa a fost construita intr-o zona necooperativizata (fara titlu de proprietatate), pe amprenta ... (vezi toată discuția)