Buna ziua,
In cazul in care angajatorul nu mi-a semnat demisia fiind obligata sa stau in preaviz 20 zile. Nu am fost de acord in conditile in care eu sunt in perioada de proba si mai am 15 zile pana la incheierea contractului. Am revenit asupra deciziei fara cerere de demisie cu notificare conform art. 31 alin. (1) alin. (3) din codul muncii iar angajatorul nu a vrut sa auda amenitandu-ma cu desfacerea contractului de munca indisciplinar. In conditiile in care am cerut un nr. de inregistrare mi-a spus ca ne auzim prin ITM.
Eu nu am nimic la mana semnat de catre angajator nici demisia, nici notificare, decat faptul sa plec acasa verbal.
Ce este de facut in cazul de fata?#-o#-o#-o#-o
Multumesc si astept raspuns.
Cu data de 10.04
Initial demisia am lasat-o pe data de 08.04 cu incetare de pe 09.04.
cum a refuzat si m-am prezentat la munca in data de 10.04, am lasat notificare, mi s-a spus clar ca nu primeste asa ceva, si verbal mi-a zis sa plec acasa.
Eu in data de 08.04 i-am trimis mesaj pe telefon, cum ca am lasat demisia pe birou, angajatorul neraspunzand la telefon si nefiind nici la locul de munca, si mi-a adus la cunostinta, tot prin mesaj cum ca imi va desface indisciplinar pe absente nemotivate, ceea ce s-a si intamplat, ea inchizand cartea de munca in data de 19.04.
Trebuia sa le trimiteti cu confirmare de primire , daca nu aveti numar de inregistrare pe cererile dvs.
In cazul demisiei, regula in materie este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (alin.8 al art.81 C.mun.) sau angajatorul renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.).
De asemenea, daca vorbim despre o demisie cu preaviz, absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
In situatia incetarii c.i.m. in bazaart.31 alin.3 C.mun., aceasta are loc fara efectuarea unui preaviz la data mentionata de dvs in notificarea adresata angajatorului.
Am trimis notificarea cu confirmare. Am vrut demisia fara acel preaviz, ma obliga sa stau 20 zile lucratoare, eu avand doar 15zile pana imi expira contractul (repet era un contract de 3 luni) sub nivelul pregatirii mele.
Am citit ca acea convocare trebuia trimisa cu confirmare, ceea ce nu s-a intamplat.
A periclitat toata perioada de cand mi s-a comunicat verbal sa plec,10.04, pana cand mi-a inchis contractul 19.04.
Sa inteleg ca nu am castig de cauza, daca ajung in instanta.
Insa daca ma pot angaja fara problema art 61 lit a, sunt linistita.
Ce mai trebuie sa iau de la fostul angajator ca sa pot incheia perioada mea de munca?
Din moment ce si-a pus ambitia cu desfacerea contractului abuziv, art 61 lit a, ma gandesc ca daca as apela la tribunal ma poate chema si angajatorul pentru a cere despagubiri pentru perioada mea de absenta, sau pentru orice chichita.
Aceasta firma este specializata in contracte pe 3 luni, deoarece in nici un an de cand s-a deschis, au tot schimbat personal.(nu am stiut acest lucru, si nicaieri nu scrie nimic despre firma acesta).
As merge, dar in acelasi timp nu as incerca, deoarece ma tem de ce s-ar intampla. Solicit in scris -> In scris prin scrisoare cu confirmare, la posta?
daca da pot cere :
adeverinta de vechime
adeverinta de somaj
mai trebuie si nota de lichidare?
ce acte imi trebuiesc de la fostul angajator in cazul desfacerii contractului cu art 61 lit a?
Decizia scrie ca este in 2 exemplare, dar angajatorul nu are semnatura mea pe exemplarul lor. Probabil este undeva cu o semnatura falsa.
Multumesc din suflet pentru timpul acordat si sfaturile dumneavoastra.
Demisia
emilia31
Buna ziua,
Cazul meu este asa: intentionez sa demisionez si in contractul meu de munca sunt specificate 15 zile calendaristice pentru preaviz. Dupa ce merg cu ... (vezi toată discuția)