1. O asociatie de propietari poate fi imprumutata cu o suma de bani de catre un propietar?
2. Unde trebuie sa fac reclamatie daca am constatat o contraventie conform Art. 56 alin. 1, legea 230 / 2007 ?
(mai exact este vorba de refuzul propietarilor de a repara instalatia/platforma de colectare a deseurilor)
3. Administratorul a afirmat ca daca voi face reclamatia de la punctul 2, asociatia de propietari chiar daca va primi amenda, ea nu o va achita ca nu are bani. Ce am de facut ca sai constrang sa rezolv punctul 2 de mai sus?
Va multumesc inca o data pentru sprijinul acordat.
Am fost azi la Administrator care spune ca nu exista decat un fond de reparatii mai vechi care a avut o destinatie speciala si anume reparatia acoperisului.
Am facut un tabel nominativ prin care o sa strang semnaturi mai mult de 50% de la propietarii din bloc ca sunt deacord cu suma de mai sus pentru amenajarea gunoiului. Imi poate folosi aceasta hartie pe viitor daca o coraborez cu art 56, aliniatul 1 si 2 din legea 230 ?
Nu va mai complicati viata cu sanctionarea asociatiei, tot proprietarii vor fi sanctionati si veti primi numai urari de bine si zgaraieturi pe masina (daca aveti).
Despre "Nu va mai complicati viata cu sanctionarea asociatiei"
Avand in vedere ca eu am sa strang semnaturi de la peste 50% din proprietarii blocului nu pot vorbi la primarie sa dea amenda decat presedintelui si / sau administratorului ca persoana fizica?
Ii puteti sanctiona prin convocarea unei adunari generale extraordinare cu 20% dintre proprietari si schimbarea presedintelui si a comitetului pentru lipsa de implicare.
Apoi veti putea schimba si administratorul.
Cand veti face tabelul ptr repararea platformei de colectare strangeti separat semnaturi si pentru convocarea AGEx cu ordinea de zi "schimbarea presedintelui si a comitetului".
Administratorul trebuie sa duca la indeplinire deciziile CEx, problema la dvs este ca nici comitetul nu se implica in rezolvarea problemei.
Comitetul ia decizia in sedinta lunara ptr repararea platformei iar administratorul trebuie sa o duca la indeplinire, nu sa comenteze deciziile si dispozitiile comitetului.
Nu ati spus nimic despre presedinte si comitet, in ce fel sunt implicati sau s-au implicat in amenajarea platformei.
Fondul de reparatii nu se strange pentru reparatia unei anumite parti comune, se trange lunar ptr orice reparatii inerente, la noi se strange lunar 5 lei/apart si avem vreo 18 k lei ptr reparatii (55 apart).
Acoperis bloc
Nathalie15113
Bună. Locuiesc la etajul 4 al unui bloc fără acoperiș și sunt infiltrații de apă la fiecare ploaie. Am depus o cerere la președintele blocului în care ... (vezi toată discuția)