1. O asociatie de propietari poate fi imprumutata cu o suma de bani de catre un propietar?
2. Unde trebuie sa fac reclamatie daca am constatat o contraventie conform Art. 56 alin. 1, legea 230 / 2007 ?
(mai exact este vorba de refuzul propietarilor de a repara instalatia/platforma de colectare a deseurilor)
3. Administratorul a afirmat ca daca voi face reclamatia de la punctul 2, asociatia de propietari chiar daca va primi amenda, ea nu o va achita ca nu are bani. Ce am de facut ca sai constrang sa rezolv punctul 2 de mai sus?
1. Numai eu ca propietar si recent in comitetul executiv m-am implicat in amenajarea platformei, ceilalti sunt numai contra.
2. Am mai incercat o daca schimbarea presedintelui si administratorului insa fara success. Suntem 65 de proprietari dintre care peste 50% vor semna tabelul nominativ ca sunt deacord.
Singura mea cale este aplicarea legii, adic asa ma duc cu tabelul nominativ la primarie, sa fac reclamatie si sa specific ca cei care au semnat nu trebuie sa plateasca amenda.
Idea, cum a scris un user mai sus se poate cere atragerea raspunderii personale a celor rauvoitori mai exact, membrii comitetului executiv, presedintele si administratorul care a sustinut ieri ca degeaba vor primi amenda pentru ca ei nu o vor plati. Adica administratorul da din gura si fraaierii raspund in fata legii, mai putin administratorul care este decat un angajat....
Cred ca ar trebui sa clarificati urmatoarele: platforma de care e vorba este la distanta de bloc, pe domeniul public? Daca e asa, atunci este treaba primariei sa rezolve si a dumneavoastra sa va tociti pantofii si nervii cu drumurile la primarie si cu angajatii ei.
Daca, din exces de zel gospodaresc, foarte laudabil pentru dvs.,doriti sa va implicati pentru o problema de sanatate a mediului, implicit a locatarilor arondati platformei respective, nu-i puteti obliga sa suporte plata, chiar daca suma respectiva este ridicol de mica.
Insa, daca este in interiorul blocului sau este inclusa in partile comune, este chiar obligatorie repararea, iar hotararea se poate lua, in mod exceptional, pentru o problema atat de importanta pentru sanatatea tuturor, pe baza de tabel nominal.art.25(2) din Legea 230/2007
Acoperis bloc
Nathalie15113
Bună. Locuiesc la etajul 4 al unui bloc fără acoperiș și sunt infiltrații de apă la fiecare ploaie. Am depus o cerere la președintele blocului în care ... (vezi toată discuția)