avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA PE DURATA NEDETERMINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA PE DURATA NEDETERMINATA

Buna ziua !

Care este TEMEIUL LEGAL prin care NU POATE INCETA DE DREPT UN CIM PE PERIOADA NEDETERMINATA ATATA TIMP CAT ANGAJATUL ESTE IN CONCEDIU MEDICAL?

Este art. 60, alin. 1 din Codul Muncii :incetarea de drept a contractului de munca pe perioada determinata inseamna concediere?

Cu respect
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 18 Aprilie 2017
Aveti perfecta dreptate:in timpul concediului medical, prevaleaza incetarea de drept a CIM pe NEDETERMINATA, insa IN ACEEASI ZI a INCETARII CIM PE NEDETERMINATA SUNT INCADRAT cu CIM pe DETERMINATA, fara RESPECTAREA:
a. ART. 16, ALIN. (1)- C.Muncii (NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT DE MUNCA PE PERIOADA DETERMINATA);
b. ART. 41, ALIN. 1 SI 3- C.Muncii ( MODIFICAREA DURATEI CIM,chiar daca s-a facut fara acordul partilor A EXCLUS SEMNAREA UNUI NOU CIM PE DETERMINATA).
CONCLUZIE: PE PERIOADA CONCEDIULUI MEDICAL, MI-A INCETAT CIM PE NEDETERMINATA, NU AM SEMNAT UN CIM PE DETERMINATA,FIIND ASTFEL INCALCATE ART 16, ALIN.1 si ART. 41, ALIN. 1 si 3 din C.Muncii.
Este O CONCEDIEREA NELEGALA, IN SENSUL ART. 58, ALIN.1?
Incetarea c.i.m. nu este legala , daca vorbim despre o incetare de drept a c.i.m.
Deci, este CONCEDIRE NELEGALA!
Nu este vorba despre o concediere , ci despre o incetare de drept a c.i.m.

Incetarea de drept a c.i.m. reprezintă încetarea prin efectul legii a raporturilor de muncă, independent de voința angajatului sau a angajatorului, care are loc în urma producerii unui act sau fapt juridic. Astfel, legea este cea care face sa înceteze raportul de muncă, voința partilor (angajat și angajator) nu este luată în considerare.
Am inteles! Deci, INCETAREA DE DREPT a CIM pe NEDETERMINATA ESTE NELEGALA pentru ca raportata la: Legea1/ 2011 (art. 241,alin 6), coroborata cu OMEN 4802/ 2014(art.11, alin.4 si 5) si OMEN 4895/ 2014- anexa Metodologie (art,7) CONTRAVINE CODULUI MUNCII: art. 16 (alin.1), art. 4 (alin. 1,2 si 3) si art. 82 ( alin. 1 si 2)?

Alte discuții în legătură

Abuz la locul de munca lumifatu lumifatu In data de 21 octombrie am intrat in medical (probleme reale, hemoragie uterina constata de medicul specialist, febra, s.a.), am anuntat la locul de munca iar ... (vezi toată discuția)
Concedierea femeii gravide in perioada de proba frozen_rosse frozen_rosse Buna seara! Ma confrunt cu o problema in legatura cu care daca m-ati putea \"lumina\", v-as ramane profund indatorata.....Acum cateva zile m-a contactat o ... (vezi toată discuția)
Concedierea 86Madalina81 86Madalina81 Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot fi concediata daca sunt insarcinata si am un contract de munca pe perioada determinata care expira in ianuarie. Va ... (vezi toată discuția)