avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare mostenire

Buna ziua.As dori sa cumpar de la unul din parinti drepturile succesorale (mostenirea) .Mostenirea este a mamei de la bunic(decedat in 1995)- cota parte- mai existand alti mostenitori si neintelegeri de aceea doreste sa nu mai auda de asa ceva .Este posibil , este suficient un contract de vanzare cumparare autentificat de notar?Mai trebuiesc si alte acte?
Cel mai recent răspuns: maris331 , utilizator 19:37, 25 Aprilie 2017
Ce risc isi asuma notarul cand autentifica un ccontract de V/C facut conform cpc ?
Hahaha interesanta asta cu Germania.Dar nu ati gasit persoana .
Deci dupa cum am zis bunicul a decedat acum multi ani .Exact cum am mentionat la inceputul topicului.Acolo gasiti mai multe informatii.Da succesiunea este deschisa prin decesul bunicului.Ca sa recapitulez mama doreste sa imi vanda drepturile succesorale ( foarte modeste dupa cum am zis)
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
trandafir2, moderator
" NU e functionar public si ca atare poate sa refuze daca nu vrea sa-si complice existenta."Ziceti dvs despre notarii publici .Ce zice CCR ul ?

[ link extern ]
citez de aici

23. Deşi aceste persoane nu sunt funcționari publici, în sensul legii civile,
ele exercită atribute de autoritate publică, ce le-au fost delegate printr-un act al
autorităţii statale competente şi sunt supuse controlului acesteia, ceea ce justifică
asimilarea lor cu funcționarii publici, în sensul legii penale.

24.24. Pe cale de consecință, excluderea notarilor publici din categoria
funcționarilor publici ,,pentru deciziile şi activitatea organizatorică şi
administrativă depusă la biroul notarial şi în cadrul celorlalte structuri ale
organizației notariale” nu este întemeiată pe criterii obiective şi raţionale,
distincţia operată de legiuitor fiind lipsită de o justificare logică, întrucât are ca
efect instituirea a două regimuri juridice diferite cu privire la activitatea notarului
maris331 a scris:

Buna ziua.As dori sa cumpar de la unul din parinti drepturile succesorale (mostenirea) .Mostenirea este a mamei de la bunic(decedat in 1995)- cota parte- mai existand alti mostenitori si neintelegeri de aceea doreste sa nu mai auda de asa ceva .Este posibil , este suficient un contract de vanzare cumparare autentificat de notar?Mai trebuiesc si alte acte?

Detaliile despre care faceti vorbire NU se afla in primul mesaj. Aveti sau nu o succesiune deschisa? Intrebarea este clara si fara echivoc, la fel trebuie sa fie si raspunsul.

Despre Germania, intr-adevar, nu v-ati gasit persoana potrivita cu care sa discutati.

Cat despre CCR, cunosc foarte bine ce spune. Notarul NU e functionar public. Punct

Daca doriti sa polemizati, nu aveti in mine un interlocutor potrivit. Nu am timp. Daca doriti sa rezolvati problema, e altceva. Raspundeti punctual la intrebari si veti primi raspuns, la randul dvs. Luati in considerare ca tot ceea ce facem aici pe site este IN TIMPULL NOSTRU LIBER si GRATUIT. Va rog sa respectati aceste doua chestiuni si sa va comportati ca atare.
Dupa cum am mentionat mai sus(16:54) ,da succesiunea este deschisa
Bun. Si notarul la care este deschisa, v-a refuzat si el? Daca da, de ce? Trebuie ca a invocat un motiv.

Alte discuții în legătură

Refuzul autentificarii declaratiei de renuntare la mostenire de catre notar CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Notarii refuza autentificarea declaratiei de renuntare la mostenire a unei persoane pe motiv ca nu are dovada ca este mostenitor. Stie cineva un notar care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata, 2 copii + cea de-a doua sotie Diana I. Diana I. Buna ziua, Tata tocmai a decedat. Suntem doi copii din prima sa casatorie, incheiata acum peste 30 ani. A ramas in viata actuala sa sotie, care detine toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune Sinzianna Sinzianna S-a deschis succesiunea in anul 1998 dupa mama mea decedata in 1995. Pe certificatul de mostenitor pe care il detin tatal meu a renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)