avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am condus sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am condus sub influenta bauturilor alcoolice

In data de 17.04.2017, am fost surprins la volan cu o valoare de 0.98 la etilotest, am acceptat probele biologice care inca nu au venit, am recunoscut fapta si nu am avut accident sau pagube materiale.....sunt fara antecedente penale....am 30 de ani....un bebe de 8 luni...si un trecut bun si curat....( salvez oameni)...... Va rog sa imi spuneti la ce sa ma astept....mi sa retinut permisul...si mi sa dat o dovada fara drept de circulatie.....O SA FIU ARUNCAT IN PUSCARIE????
In primul rand, mergeti sa solicitati organului de urmarire penala sa platiti dvs contravaloarea probelor biologice, daca asteptati sa le plateasca ei, dureaza ani.
Alcoolemia o sa fie foarte mare, probabil peste 2 g/l alcool pur în sânge, apreciez ca veti fi condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea, cu suspendarea executarii sub supraveghere.
De condus nu veti avea dreptul pe tot timpul procesului, care poate dura 1-2-3 ani, in functie de interesul pe care il manifestati.
Daca veti fi condamnat si dupa ce hotararea ramane definitiva, permisul se anuleaza.



Deci asta inseamna ca o sa fiu condamnat la inchisoare, dar o sa primesc cu suspendare??? O sa fiu liber dar sub control??? In astfel de cazuri la prima abatere, fara nici macar o amenda de parcare, nu se poate cere clementa instantei sau invocat un articol din lege pentru atenuarea pedepsei??? Cu multa stima Mihai Ioan.
Ati inteles bine in general.
Instanta arata clementa cand suspenda executarea pedepsei sub supraveghere si nu mergeti la puscarie, este greu sa obtineti alta modalitate de individualizare raportat la gravitatea faptei generata de nivelul foarte ridicat al acoolemiei si de gradul mare de pericol generat de aceasta, ganditi-va ca o sa aveti posibil o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge, erati ca o bomba pe roti.
Da aveti dreptate, dar mai am o intrebare, etilotestul arata o concentratie mai mare daca eu atunci am baut.....adica am iesit de la petrecere si dupa 5 minute am si suflat.....mai exact au durat cam 10 min....de la ultima bere bauta.
Ar trebui sa arate o valoare reala, corespunzatoare cantitatii de alcool consumate.

Alte discuții în legătură

Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului cristinaa1 cristinaa1 Buna ziua, Am fost trimisa in judecata in baza art.336 alin.1. Am avut o alcolemie de 0,42 la testul etilotest si la recoltarea 0,95 mg/l alcool pur in sange. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii ... georgescu99 georgescu99 buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii amenzii fiind supravegheat care s-a terminat ok in noiembrie anul trecut iar permisul nu a ... (vezi toată discuția)