avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am condus sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am condus sub influenta bauturilor alcoolice

In data de 17.04.2017, am fost surprins la volan cu o valoare de 0.98 la etilotest, am acceptat probele biologice care inca nu au venit, am recunoscut fapta si nu am avut accident sau pagube materiale.....sunt fara antecedente penale....am 30 de ani....un bebe de 8 luni...si un trecut bun si curat....( salvez oameni)...... Va rog sa imi spuneti la ce sa ma astept....mi sa retinut permisul...si mi sa dat o dovada fara drept de circulatie.....O SA FIU ARUNCAT IN PUSCARIE????
Fiti optimist!
Ati mentionat ca ati fost testat imediat la 5 min dupa ce ati consumat
Etilotestul indica o valoare mai mare decat cea din sange.
Rezultatul analizei va fi concludent!
Incercati sa-l obtineti si succes in a gasi un avocat

Etilotestul nu este decât o probă orientativă, nu este probă în justiție. Singura probă este cea a analizei de sânge. Cu tot respectul pentru ceilalți de pe forum, pot sa spun că de obicei valoarea de la etilotest care reprezintă concentratia de alcool din aerul expirat, este dublată în analiza de sânge. Doan nu ați ținut coniac în gura 3 minute si apoi ati suflat in etilotest....
Fiti realist nu optimist și pe viitor vă recomand să fiți responsabil pt că aveți un băiețel. Nu uitati, copiii nu-i ascultă pe părinți dar îi imită !
Fiti amabil ,sunt intr-o situatie similara ,ce alcoolemie ati avut in aer si in sange,multumesc frumos !

florentin29 a scris:

Salut,eu sunt trecut prin asta in 2014,daca nu s a schimbat codul rutier...lucrurile stau cam asa,daca am citit bine pe 17 ai fost prins...prima data,iti angajezi avocat(cu totul aproximativ un an dureaza 3-4 infatisari la judecatorie daca nu te intelegi cu procurorii,~2000 de lei te costa)apoi trebuie sa mergi la IML sa platesti analizele(o suta si ceva de lei),apoi mergi la politie(nu iti accepta plata mai devreme de 30 de zile)...te verifica procurorii,si apoi in instanta(cum ziceam daca nu iti convine propunerea lor),raspunsul a fost "pedeapsa amenzii penale în cuantum de 11250 lei (225 zile amendă * 50 lei, faptă săvârşită pe data de 11.04.2014)În temeiul art. 66 alin. 1 lit. i C.pen. 2009 coroborat cu art. 68 alin. 1 lit. a C.pen. 2009 aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a conduce vehicule de categoria B, pe o perioadă de 3 (trei) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri"...am facut recurs si am scapat cu "Desfiin?ează în partea sentin?a penală apelată, numai în ceea ce prive?te cuantumul pedepsei amenzii aplicate inculpatului, ?i rejudecând în fond: Reduce cuantumul amenzii penale aplicate inculpatului de la suma de 11.250 lei (echivalentul a 225 zile amendă în valoare de 50 lei fiecare) la suma de 3.200 lei (echivalentul a 160 zile amendă în valoare de 20 lei fiecare)",deci am ramas cu o amenda mai mica si aceiasi pedeapsa complementara...deci...sigur ai dosar penal,o amenda "frumoasa" si o perioada buna fara permis.Am intalnit persoane care au primit 2 ani cu suspendare si au ramas cu permisul anulat dar dupa un an au facut scoala si l- au recuperat,eu avand suspendarea permisului am inteles ca voi da doar un examen teoretic,daca iti este ceva ne clar intreaba ma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului cristinaa1 cristinaa1 Buna ziua, Am fost trimisa in judecata in baza art.336 alin.1. Am avut o alcolemie de 0,42 la testul etilotest si la recoltarea 0,95 mg/l alcool pur in sange. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii ... georgescu99 georgescu99 buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii amenzii fiind supravegheat care s-a terminat ok in noiembrie anul trecut iar permisul nu a ... (vezi toată discuția)