avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot iesi cu cpilul din tara daca tatal este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot iesi cu cpilul din tara daca tatal este arestat?

salut,
am o mare problema
doresc sa calatoresc cu fetita mea minora,in afara tarii,dar tatal ei aste arestat si copilul este pe numele lui - prin proces de recunoastere a paternitatii,noi fiind "legal" divortati de cam 2 ani,la vremea respectiva- acum relatiile au inceput sa se raceasca din nou si as vrea sa stiu ce varianta pot avea pentru aceasta situatie.
va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 21:04, 19 Septembrie 2009
copilul are 1 an si 6 luni,si in hotararea de divort nu apare pt. ca nu avea cum,nu era nici in proiect,divortul a fost in 2006 iar ea s-a nascut in 2008,dupa divort. Ar fi fost mult mai simplu asa. Sper totusi sa nu ajung la proces pt. doar cateva luni de plecare,iar el sa fie de acord cu acordul dat prin notar.
Daca tatal nu-si da acordul expres sa puteti pleca cu fetita din tara, singura solutie este sa solicitati instantei de judecata incredintarea fetitei spre crestere si educare.
Tocmai de aceea v-am intrebat cati ani are copilul si in ce tara ati dori sa calatoriti. Deoarece este important de stiut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate-tatal plecat ContSters174925 ContSters174925 Cuplu necasatorit legitim, au un copil minor de 5 ani, copilul purtand numele tatalui. Se poate sa paraseasca copilul tara (in Bulgaria) doar impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un expat, pot pleca cu copilul meu sa locuim impreuna in eu? mariami mariami Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg ce am de facut in cazul meu. Cazul este urmatorul: sunt divortata de 3 ani si am o fetita din prima casatorie, ... (vezi toată discuția)